Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije uobičajeno da milijunaši rade u McDonaldsu, no ako posjetite onaj u Cardiffu, imate dobre šanse da vas jedna takav posluži. Luke Pittard, 25-godišnjak je koji je na nacionalnoj lutriji prije 18 mjeseci osvojio 1.3 milijuna funti.


Luke je svoj dobitak proslavio na manje-više uobičajen način. Kupio je kuću, priuštio si raskošno vjenčanje i luksuzan odmor na Kanarskom otočju.

Vezani članci Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega'' Stacy Talbert Policajka dobila slom živaca jer nije dobila sendvič, za pogrešku okrivila prosvjede u Americi

No, tada je shvatio da mu nedostaje posao pa je zatražio poslodavca da ga vrati na njegovo staro radno mjesto. Od kada mu je to omogućeno, Luke je presretan. Budi se u cik zore i radi za manje od šest funti po satu. 

'Svi su mislili da sam poludio, no rekao sam im da se život se sastoji samo od novca', kaže Luke te dodaje da je obožavao raditi u McDonaldsu prije nego što je postao milijunaš te da se njegovim dobitkom ništa nije promijenilo. 

Luke je radio zajedno sa svojom djevojkom Emom u vrijeme kada je osvojio glavni zgoditak na lutriji.  Kada su dobili novac, objesili su uniforme i pohitali kupiti kuću vrijednu 230.000 funti u koju su se uselili zajedno sa svojom trogodišnjom kćeri Chloe.

'Izgubio sam kontakt s većinom svojih kolega, pa sam, nakon 18 mjeseci pomislio, zašto se ne bi vratio na posao', priča Luke. 

Ema potpuno podupire suprugovu odluku. 

'Potpuno ga razumijem, oboje smo uistinu uživali raditi u McDonaldsu i imamo tamo gomilu dobrih prijatelja', dodaje.