Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uprava tokijske podzemne željeznice dopustila je reklamnoj tvrtki da zidove postaja podzemnih željeznica oblijepi posterima trudne i nage Britney Spears.


Uprava je odustala od prvotne odluka da djelomice pokrije neke dijelove tijela kako fotografija tinejdžerske pop-zvijezde ne bi bila "suviše uzbudljiva" za mlade ljude.

Vezani članci Slika nije dostupna Svima dali do znanja: Unatoč rastavi, i dalje smo u odličnim odnosima! Slika nije dostupna Držanjem za ruke potvrdili: Zajedno smo!

Fotografija pjevačice - gole s rukama prekriženima na prsima kojima ih zapravo pokriva i prekriženih nogu - pojavila se u kolovoškom izdanju časopisa Harper's Bazaar u Sjedinjenim Državama a ponovit će se i na naslovnici japanskog izdanja tog časopisa u listopadu.

Tokijski Metro i izdavači isprva su dogovorili objaviti cenzuriranu verziju fotografije, no Metro je kasnije odbacio dogovor. Rezultat su podijeljene reakcije putnika, ovisno o dobi ali i svjetonazoru.

Tako 19-godišnji student drži da je fotografija "snimka zaposlene žene", no 83-godišnja putnica drži da je slika odraz "apsurdnog svijeta" pitajući se zašto "trudnica mora javno prikazivati svoj trbuh umjesto da se brine za njega".

Međutim, gotovo vršnjak zabrinute putnice, 78-godišnji Takuro Shimihzu drži da je fotografija trudnice "dobra za problem niskog nataliteta".

Pad nataliteta postao je vrlo važno pitanje japanskog društva jer je stopa pala na 1,25 u 2005., godini a istodobno je postotak starog stanovništva u Japanu zauzeo prvo mjesto u svijetu.