Jeste li se ikada pitali kako bi izgledao svijet da ljudska rasa sutra izumre? Britanski znanstvenici, nakon nekoliko mjeseci proučavanja, pod palicom Gordona Mastertona snimili su dokumentarac u kojem opisuju što bi se događalo sa svijetom da čovjek više ne boravi u njemu.


Na pitanja koliko bi dugo ostaci naše civilizacije opstali, što bi čovjek ostavio za sobom, što bi o nama naučila stvorenja s drugih planeta stoljeće nakon našeg nestanka, odgovorili su znanstvenici u dokumentarcu Life After People, objavio je Daily Mail. 

Vezani članci Koronavirus Kanada se pridružila zemljama s više od milijun oboljelih od COVIDA-19, u Brazilu više od 1000 preminulih dnevno Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo...

Odgovor je: gotovo ništa! 

Za stotinu godina većina građevina, koje su nastale u ovom i prošlom stoljeću, uništilo bi vrijeme, korozija, preživjele životinje, insekti, bakterije... 

Izvanzemaljci bi dobili dojam da je posljednja civilizacija koja je živjela na Zemlji civilizacija starih Egipćana. Naime, njihove bi građevine bile u boljem stanju od, primjerice, Eiffelovog tornja ili izuma našeg doba. 

Više o dokumetarcu o svijetu nakon ljudi možete pročitati na Daily Mailu.