Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afrički dječak kojeg je usvojila pop-zvijezda Madonna skriven je na tajnom mjestu u Malawiju zbog straha od otmice, objavio je u nedjelju britanski list "Sunday Mirror".


Prema listu, 13-mjesečnog Davida na tajnoj lokaciji čuvaju dadilja i Madonnini tjelohranitelji. Vlasti u Malawiju upozorile su pjevačicu da bi organizirane bande mogle oteti dijete i tražiti otkupninu.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo" Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Madonna i njen suprug Guy Ritchie u petak su se morali vratiti u London bez dječaka koji mora ostati u Malawiju dok mu se ne reguliraju dokumenti i izda putovnica.

Sud u Malawiju odobrio je zahtjev poznatog bračnog para za usvajanjem Davida, a vlasti su obećale djetetu omogućiti da napusti zemlju što prije bude moguće.

Obitelj Davidova oca izrazila je zabrinutost zbog adopcije. Jedan je stric izjavio kako bi Davidov otac trebao prvo otputovati u London da vidi u kakvim će uvjetima živjeti i odrastati njegov sin. dogoditi, dijete ne bi trebalo napuštati Malawi.

Adopciji se protivi i malavijska organizacija "Djetetovo oko" koja od suda traži zabranu Davidova napuštanja Afrike. Usvajanje na brzinu čisti je hir, argumentiraju iz organizacije i upozoravaju na opasnost od izolacije crnog djeteta u bijeloj sredini. Traže da se, kako je to i inače praksa u Malawiju, i kod bračnog para Madonna-Ritchie čeka prvo dvije godine prije no što se dozvoli da dijete iseli iz Malawija.