Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što ga je sud imenovao njezinim skrbnikom, Britneyjin otac Jamie zatražio je da se pjevačici ipak odredi suma koju smije potrošiti "kako bi imala više slobode". Losanđeleski sud u ponedjeljak je tako donio odluku da Spearsova tjedno može raspolagati sa 1.500 dolara.


Odvjetnica njezina oca Geraldine Wyle rekla je sucu kako će taj džeparac Britney omogućiti da ipak 'normalno' živi, tj. da troši novac i ima slobodu izbora na koji način želi uživati u životu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Svima dali do znanja: Unatoč rastavi, i dalje smo u odličnim odnosima! Slika nije dostupna Držanjem za ruke potvrdili: Zajedno smo!

Britney se nije pojavila na saslušanju iako joj je odvjetnik Samuel Ingham savjetovao da to učini. Paparazzi su je u to vrijeme 'ulovili' u trgovini cipelama pa se možemo pretpostaviti na što se potrošilo ovotjednih 1.500 dolara.

Objavljeno je i kako je sud angažirao dvoje specijaliziranih odvjetnika koji bi problematičnoj pjevačici i njezinim odvjetnicima trebali pomoći oko upravljanja imovinom koja se procjenjuje na oko 100 milijuna dolara.  

Prvi, Tom Hansen, koji će za taj posao biti plaćen 15.000 dolara mjesečno, bit će zadužen za upravljanje njezinim ugovorima s raznim tvrtkama, bilo da se radi o izdavanju albuma ili o reklamama. Drugi odvjetnik je Jorge Hernandez koji će zarađivati 25.000 dolara mjesečno za pomaganje njezinom odvjetničkom timu na svim pitanjima vezanim uz raspolaganje imovinom.

U međuvremenu, na saslušanju za skrbništvo nad dvojicom sinova, njezina odvjetnica Stacy Phillips usprotivila se zahtjevu odvjetničkog tima Kevina Federlinea da Britney podmiri i njegov račun za sudske troškove, a koji iznosi 500.000 dolara. Phillips je naglasila kako je pjavačica na taj postupak već potrošila više od milijun dolara te da ne bi trebala još platiti i troškove bivšeg supruga, za kojega se na sudu više puta mogločuti kako živi iznad svojih mogućnosti. Kao primjer je navela kako je jednom prigodom Kevin u restoranu na račun od 365 dolara ostavio još 2.000 dolara napojnice. "Kada je tako ležeran s novcem, tada bi trebao i sam platiti svoje sudske troškove", rekla je Phillips.

'Presuda' po tom pitanju trebala bi biti donesena u utorak.