Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Christina Aguilera je svojim novim dvostrukim albumom, pod naslovom "Back To Basics", po složnoj ocjeni glazbenih kritičara položila ispit zrelosti.


Miješavina popa, dancea, džeza, soula i bluesa prezentirana na albumu pod snažnim je utjecajem Billie Holiday, Otisa Reddinga, Ette James i Elle Fitzgerald, izjavila je i sama 25-godišnja pjevačica Aguilera prilikom svečane promocije albuma.

Vezani članci Slika nije dostupna Ups, to mora da je boljelo: Pjevačica pred svima 'poljubila pod'! Slika nije dostupna Jaggerova nepravda: 'Nisam zaradio ni centa od tog hita'

"Stari soul, blues i džez korijeni su sve moderne muzike", naglasila je Aguilera. "Od svoje 8. godine slušam stare snimke tih velikana." 

Zato joj, kako je rekla, nije joj bio nikakav problem uroniti u sound dvadesetih, tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Međutim, izlet u prošlost kombiniran je s modernim elementima. Gospel se susreće s HipHopom, saksofoni s beatom - koncepcija koja uglavnom vrlo dobro funkcionira.

"Back To Basics" prolazi i bez cover verzija. "Riječ je o pravoj,
iskonskoj i neprerađenoj muzici", smatra Aguilera. Pjesma "Nasty Naughty Boy" zvuči kao da uživo stiže iz nekog harlemskog kluba 20-tih godina, a "I Got Trouble" otpjevana je i snimljena sa starim mikrofonom kako bi zvučala staro i posve autentično.

"Volim eksperimentirati sa svojim glasom", kaže Aguilera. "Zato se na ovom albumu i čuju različite verzije mog pjevanja. Ne volim se ograničavati, ali s druge strane imam i vlastiti stil koji se uvijek može čuti. Dobro je kad stekneš prepoznatljivost."

Pune četiri godine prošle su od Aguilerina drugog albuma "Dirrty". 

"Želim da između rada su studiju, snimanja, turneja i nastupa prođe uvijek dovoljno vremena kako bih mogla razmisliti o svemu što sam doživjela", kaže Aguilera. 

A sada? "Sada sam se udala. I sretnija sam no ikad prije", rekla je Christina Aguilera.