Obavijesti Video Pretražite Navigacija
maska i distanca

Italija planira produžiti mjere zbog porasta broja slučajeva zaraze: Jedna mjera odnosi se i na Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada planira produžiti mjere za sprječavanje širenja koronavirusa do kraja rujna, što uključuje nošenje maski i održavanje mjera socijalne distance.

Mnoge od trenutnih mjera trebaju isteći u ponedjeljak. Međutim, u kratkom roku se očekuje objava nadopunjenog dekreta. Premijer Giuseppe Conte planira produžiti mjere borbe protiv virusa do 30. rujna, izvijestile su talijanske dnevne novine Corriere della Sera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrile talijanske vlasti Novi skandal AstraZenece: U Italiji sakrili 29 milijuna doza cjepiva namijenjenih Velikoj Britaniji? Slika nije dostupna Žele ubrzati tempo Punktovi i u crkvama: Do kraja rujna Italija planira cijepiti 80 posto stanovništva

Ako bi došlo do produžetka mjera, Talijani bi nastavili nositi zaštitne maske u javnom prijevozu i u javnim zgradama. Maske su također obavezne na otvorenim trgovima i drugim vanjskim prostorima između 6 popodne i 6 ujutro.

Autobusi će moći biti popunjeni samo do 80 posto svojih kapaciteta. Ljudi će morati stajati barem jedan metar udaljeni jedni od drugih. Veća okupljanja će i dalje biti zabranjena, poput koncerata i plesova. Nogometne utakmice će se nastaviti igrati bez publike.

U izvješću je također bilo navedeno da će svi putnici koji dolaze iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske i dalje morati priložiti dokaz o negativnom testu na koronavirus.

To je odgovor na svakodnevni rast broja novih slučajeva u Italiji, s 1700 novih slučajeva zaraze koji su zabilježeni u posljednja 24 sata u petak, što je najviša razina od ranog svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene