Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

U Drnišu zaražena odgojiteljica u vrtiću, desetero djece i osoblje završilo u samoizolaciji

Cjepivo, ilustracija
Cjepivo, ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Cjepivo, ilustracija Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj je u nedjelju zabilježeno 225 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je jedna osoba.

- Hrvatska ima 11.964 slučajeva zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminula je jedna osoba U Hrvatskoj je 298 novih slučajeva koronavirusa: Polako rastu brojevi na sjeveru zemlje, dok se u nekim dalmatinskim županijama smanjuju Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva

-Umrlih je 198

-Oporavljenih je 9008

Tijek događanja iz minute u minitu pratite u nastavku: 

18:20 Stožer civilne zaštite Grada Drniša danas je izvijestio da je na koronavirus pozitivna odgojiteljica Dječjeg vrtića Drniš. Odmah su obaviješteni roditelji djece iz odgojne skupine ‘Sunce’, te je provedena epidemiološka obrada kontakata, a samoizolacija je određena za desetero djece iz grupe te njihovim odgojiteljicama i tehničkom osoblju.

Ovlaštena tvrtka tijekom dana obavit će dezinfekciju prostora i opreme.

13:48 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i četiri ženske osobe iz Dubrovnika (četiri muške i četiri ženske osobe imaju epidemiološku vezu), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke, dvije ženske osobe iz Vela Luke te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište u našoj županiji.

13:02 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 2 nove osobe zaražene koronavirusom, sa prebivalištima na području Općine Bedekovčina i Općine Zagorska Sela. U istom su razdoblju ozdravile 2 osobe, s područja Grada Pregrade i Općine Gornja Stubica te je pristigao i 71 negativan nalaz, dok se za 2 još uvijek čekaju rezultati.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 51. U samoizolaciji se nalazi 178 osoba.

12:52 U Međimurskoj županiji nalazi svih danas do 9 sati ujutro uzetih uzoraka su negativni. Od jučerašnjih 107 testiranih osoba, 106 je negativno i 1 pozitivna osoba na COVID 19 virus.

12:51 Na području Zadarske županije 12 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Riječ je o 9 ženskih i 3 muške osobe sa područja Grada Zadra (7), Grada Benkovca (1), te općina Kolan (1), Novigrad(1), Pakoštane (1) i Sali (1). Oboljele osobe kontakti su ranije zaraženih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 250 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 698 stanovnika, a istekao je za 6638 osoba. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su 22 bolesnika , od kojih je 1 na respiratoru.

11:32 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 443, dok je broj aktivnih slučajeva 111 (2 aktivne osobe više u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (4 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Zbog jednog zaraženog djelatnika u OŠ Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu određena je mjera samoizolacije za sve zaposlenike škole do 16. rujna 2020. godine.

Stoga će se od sutra do isteka samoizolacije nastava u ovoj školi izvoditi isključivo online odnosno po modelu C. Sve navedeno odnosi se na matičnu školu u Slavonskom Brodu te na područne škole u Vranovcima i Šušnjevcima. Od 17. rujna 2020. godine nadalje nastava će se izvoditi normalno odnosno po modelu A.

11:20 U Zagrebačkoj županiji 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa u protekla 24 sata, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. Pet novooboljelih osoba su iz Velike Gorice, po jedna novooboljela osoba je iz Svete Nedjelje, Zaprešića, Svetog Ivana Zeline te općina Brdovec, Kloštar Ivanić i Rugvica. Dvije novooboljele osobe su iz Općine Brckovljani.

Od 13 novooboljelih osoba tri slučaja su kontakti prethodno oboljelih, dva slučaja su povezana s boravkom u inozemstvu, tri s ljetovanjem na obali, dva sa svadbama, dok je za tri slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 34 osobe, navodi se u priopćenju.

10:58 U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedan slučaj je još uvijek vezan na svadbu od 15. kolovoza.

Radi se o mlađoj muškoj osobi, bliskom kontaktu potvrđeno zaražene osobe na svadbi, asimptomatska je, a testirana je prije izlaska iz samoizolacije zbog odlaska u inozemstvo. To je 34. potvrđeni slučaj, koji svoje izvorište ima na spomenutoj svadbenoj svečanosti, s time da ovdje ubrajamo i naknadno oboljele bliske kontakte koji nisu bili fizički nazočni.

Dva slučaja su detektirana po povratku s ljetovanja na području Srednje Dalmacije, a kod tri novodetektirane osobe radi se o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba. Sve osobe su mlađe do srednje životne dobi i nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

10:36 Na prijedlog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 5. rujna 2020. godine donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Bjelovarsko-bilogorske županije.

Odluka se primjenjuje od 7. rujna 2020. godine, a njome se broj osoba na svadbenim svečanostima ograničava na 50, na ostalim privatnim svečanostima na 20. Također, ograničava se i broj osoba koje mogu biti prisutne na sahranama na 50. Karmine se mogu održavati samo u krugu obitelji i to s najviše 20 osoba, a sućut se nesmije izražavati bliskim kontaktom.

10:27 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 594 obrađena testa danas je 58 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 29, Imotskog 1, Kaštela 1, Makarske 1, Omiša 2, Sinja 7, Solina 10, Hrvaca 2, Klisa 1, Marine 1, Muća 1, Okruga 1 i Zmijavaca 1 osoba.

Od 58 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

10:19 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 101 slučaj zaraze korona virusom (COVID-19), 95 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 6 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 257 osoba, a ukupno je testirano 6520 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 91 uzorak, od kojih su 3 pozitivna. 

10:15 U posljednja 24 sata zabilježeno je 225 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2758. Među njima je 296 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent.

Jedna osoba je preminula. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11964 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 198 preminulo, a 9008 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8964 osoba. Do danas je ukupno testirano 191 360 osoba, od toga 3509 u posljednja 24 sata.

10:12 Osječko-baranjska županija ima tri novozaražene osobe. 

10:11 Osam županija ima 39 novozaraženih. Grad Zagreb 53.

10:08 Na području Šibensko-kninske županije, 9 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 2 iz Knina, 2 iz Šibenika, 4 iz Drniša i jedna s područja općine Tisno. 

9:57 Bjelovarsko-bilogorska županija ima tri novozaražena. 

9:45 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze, a riječ je o osobama mlađe životne dobi s križevačkog područja. Tri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 35 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 116 osoba. 

9:44 U Zagrebu 53 nova slučaja zaraze, još pet županija javlja o 25 novozaraženih.

9:42 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Soljana, 1 iz Iloka, 1 iz Županje i 1 iz Ivankova). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 661, od kojih je 565 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 12 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

9:37 Lokalni stožeri do sada javljaju o 71 novozaraženoj osobi. 

9:34 U Gradu Zagrebu zabilježena su 53 slučaja novooboljelih osoba. 85 osoba ima izrečenu mjeru samoizolacije. Sedam je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 39 osoba su kontakti, a kod dvije je novooboljele osobe moguće izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora (Novalja).

Kod jedne je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a dvije su osobe došle iz BiH. Za dvije je osobe moguće izlaganje na svadbama u Sesvetama. Oboljela je jedna zdravstvena djelatnica KB Sv. Duh te je sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije.

Također je novoboljela i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba, a epidemiološka obrada je u tijeku. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 635 aktivnih slučajeva, a 1715 osoba nalazi se u samoizolaciji.

9:21 Primorsko-goranska županija ima 8 novozaraženih. 6 su kontakti predhodno oboljelih osoba, a za dvoje epidemiolozi još utvrđuju izvor zaraze. Ozdravilo je osam ljudi. 

9:20 Ličko-senjska županija ima jednu novozaraženu osobu s područja grada Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata. Ukupno su oboljele 82 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 33 aktivnih slučaja, 48 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

08:58 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 253 uzoraka briseva (156 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 6 novozaraženih osoba. U 4 slučaja radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Kod jedne (1) osobe radi se o uvezenom slučaju (kontinentalna Hrvatska).

Epidemiološka obrada provodi se za jednu (1) osobu. Radi se o zdravstvenom djelatniku Opće bolnice Pula. Provedene su protuepidemijske mjere, dekontaminacija prostora i testiranje. Trenutno su u mjeru samoizolacije stavljena 2 zdravstvena djelatnika. Izliječeno je 9 osoba.

08:07 U Sisačko-moslavačkoj županiji tri su novooboljele osobe. Dvije osobe su s područja grada Petrinje, dok je jedna osoba s područja općine Dvor.

08:06 U ponedjeljak počinje nastava, no ne i za 4 škole u Hrvatskoj, i to zbog epidemije i zaraze među djelatnicima. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Osnovna škola Marina Držića neće raditi dva tjedna i učenici će nastavu pratiti online, baš kao i učenici osnovne škole u Murteru. Srednja škola Prelog odgađa početak nastave za sedam dana, baš kao i jedna osnovna škola u Koprivnici. 

07:51 Hrvatska liječnička komora u subotu navečer je osudila događaj na "Festivalu slobode" na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kada su prosvjednici protiv epidemioloških mjera onemogućili prolaz vozilu Hitne pomoći, istaknuvši da je onemogućavanje pružanja liječničke pomoći kazneno djelo. Više o tome OVDJE. 

07:50 U Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva iznosi ukupno 2771, a na bolničkom liječenju nalazi se 285 pacijenata, uključujući njih 19 na respiratoru. Do sada je ukupno testirana 187.851 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene