Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Živjeli smo dan za dan"

Virus koji nam je promijenio život: Prošle su točno dvije godine od prvog slučaja zaraze koronom u Hrvatskoj

Prije točno dvije godine zabilježen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Nakon toga, život nam se svima promijenio.

Koronavirus je poremetio život cijeloga svijeta, pa tako i Hrvatske, gdje je prije točno dvije godine zabilježen prvi slučaj zaraze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove brojke Raste broj zaraženih koronavirusom: Pogledajte nove podatke Ilustracija COVID-19 Objavljeni najnoviji podaci o koronavirusu

"Zdravstveni sustav ima sve mogućnosti odgovora na ovu ugrozu i treba reći da je riječ o bolesti koja je slična običnoj gripi i ne očekuje se veći obol ili veće komplikacije", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš 25. 2. 2020. godine.

Od tada su sve oči uprte od u bolnice.

"Virus je bio dinamičan. Mijenjao se brzo i vidjeli smo da ima sposobnost brzog mutiranja", rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

"Živjeli smo dan za dan. Svakodnevno se radio plan anesteziologa i intenzivista i uvijek je bilo strah da će se netko razboljeti", rekla je Sanda Stojanović Stipić iz Klinike za anesteziologiju KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Istraživanje Nove TV nakon uhićenja Darka Horvata - 10 PAD ILI RAST Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Kako stoje politički prvaci HDZ-a nakon uhićenja Darka Horvata? Zanimljiva je i situacija u Zagrebu

Pročitajte i ovo U Kijevu odjekuju eksplozije i dan nakon početka invazije IZ MINUTE U MINUTU Zelenski spreman na mirovne pregovore, u Ukrajinu stiže i vojna pomoć

U zadnje dvije godine u Hrvatskoj je zabilježeno preko milijun osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 14.990 preminulo. Ukupno se oporavilo preko milijun osoba, od toga 4342 u posljednja 24 sata. Testirano 4,5 milijuna osoba.

Više o dvogodišnjoj borbi s koronavirusom možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene