Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

Caritasova prodaja božićnih drvaca: "Mi umirovljenici imamo srca i volimo podijeliti to što imamo s onima koji nemaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine kupnjom božićnih drvaca građani čine dobra djela. 200 drvaca u Zagrebu se prodalo jako brzo, a sav prikupljeni novac ide za pomoć najsiromašnijima.

U sklopu nacionalnog programa Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu" na zagrebačkom Trgu bana Jelačića organizirana je humanitarna prodaja božićnih drvaca kako bi se u predbožićno vrijeme prikupio novac za najsiromašnije obitelji.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Slika nije dostupna Caritas prodaje drvca za siromašne obitelji

"Mi umirovljenici imamo srca i volimo podijeliti to što imamo onima koji nemaju, da se vesele ovom prazniku", kaže umirovljenica Zlata koja je kupila drvce.

"Humanitarno je, da nekome pomognemo kome je potrebno", kaže Mirko. A potrebno je mnogima. Svaki četvrti Hrvat je na pragu siromaštva. Zato Caritas već osamnaestu godinu organizira prodaju božićnih drvaca. Prikupljenim novcem pomaže se siromašnima.

"Poziv je to i da naši sugrađani sami djeluju kad se okrenu oko sebe, u svom susjedstvu, u svom mjestu. Da prepoznaju potrebitog čovjeka koji je bolestan, napušten zaboravljen, da ga pohode i daju mu svoj dar, svoje srce u konačnici", poručuje Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Hrvatske šume donirale su 200 drvaca. Cijena između 100 i 170 kuna.

"Građani nestrpljivo iščekuju akciju, od početka mjeseca zovu, pitaju kad će jer svi vole pomagati. Kupe sebi drvce, prihod ide građanima kojima je potreban, tako da se dvije obitelji odmah usreće", kaže Ana Juričić Musa iz Hrvatskih šuma.

U izboru, pakiranju i dostavi, pomagali su volonteri. "Zna se dogoditi da jedna osoba dođe i želi uzeti za svog sudjeda ili za neku siromašnu osobu koja nema", kaže volonter David.

A upravo je to napravio Dubravko. Platio je drvce, ali ga nije odnio kući. "Namijenili smo ga da ode nekome kome treba, da pomognemo onome tko to sebi ne može priuštiti", ističe Dubravko.

Gotovo 50% ljudi živi u obiteljima koje jako teško spajaju kraj s krajem. Zimi se u svojim domovima smrzava više od 300 tisuća ljudi. Svi koji su kupili drvce se nadaju da će zbog tog malog djela, nekome blagdani biti barem malo ljepši.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene