Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavnica dobavljača Marica Vidaković

Sklopljena nagodba o Agrokoru: "Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kasnog sinoćnjeg sastanka, privremeno vjerovničko vijeće Agrokorovih vjerovnika dogovorilo je nagodbu.

Kako je za Novu TV potvrdila predstavnica dobavljača i prokuristica Kraša Marica Vidaković, u nagodbi će sudjelovati većina dobavljača i predstavnici banaka, uključujući Sberbank.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne spore dogovoreni iznos Fortenova: ''Poštujemo nagodbu i sve obveze. Dobavljačima smo predložili plaćamo u skladu s mogućnostima'' Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) očekuju pomoć Dobavljači nekadašnjeg Agrokora u Vladi: Sastali se jer Fortenova ne poštuje nagodbu

"Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika na koncu ipak dogovoreno preostalih 80 milijuna graničnog duga koji bi trebao biti isplaćen kroz sljedeće četiri godine. Još smo uspjeli ispregovarati i 11 milijuna eura koji bi trebali biti isplaćeni ovih dana", rekla je Vidaković.

Sporazum će biti sklopljen i s Agram Investom, dok se još uvijek pregovara s Franckom, Adrisom i Alkom. Te pregovore potvrdio je i premijer Andrej Plenković.

"Isplaćeno je preko 73 posto. Problem koji postoji odnosi se na mjenice, drugog je karaktera i prirode, no mislim da su izvanredna uprava i svi koji su uključeni, vjerovnici, nastojali da se postigne maksimalno što je moguće u ovim uvjetima", rekao je Plenković.

Odvjetnici do 8. lipnja, za kada se očekuje sjednica vjerovničkog vijeća, trebaju dovršiti formalni dio posla, a nakon toga nagodba bi trebala biti upućena na Trgovački sud.

Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, najavio je za četvrtak u 16 sati konferenciju za novinare u prostorijama Agrokora. Očekuje se da će dati izjavu za javnost o dogovoru vjerovnika u nagodbi.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene