Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka ih bude sram'

VIDEO Svaki dan vlastitu djecu mole za kruh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki drugi dan imate u Hrvatskoj tvornice koje nažalost završavaju ovako, rekla nam je predstavnica radnica tvrtke Adria. One već šet mjeseci ne rade.

Da u Hrvatskoj netko za svoj rad nije plaćen, nažalost postalo je uobičajeno. U takvoj situaciji našle su se i radnice zadarske tvrtke za preradu ribe, Adria, koje već šest mjeseci niti rade, niti primaju plaću. U tvornicu su danas zabranile ulazak stečajnom upravitelju.

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima Tvornice Revije - 1 Slučaj šibenske Revije Tvrtka u stečaju, radnice ostale bez osam plaća, ali je zato stečajni upravitelj isplaćen: "Ostala sam bez riječi..."

Nakon kraćeg natezanja, radnice Adrie stečajnog upravitelja nisu pustile u tvornicu.

'Svaki dan moja psiha više ne radi normalno, ja u moga sina pitam 20 kuna da mi da. Neka ih sram bude', govorila je pred tvornicom jedna od radnica.

Plaću nisu vidjele šest mjeseci.

'Svaki drugi dan imate u Hrvatskoj tvornice koje nažalost završavaju ovako. Zbog loših predstečajnih, zbog loših uprava, zbog vlasnika koji su nesposobni ušli u firme', kaže predstavnica radnica Jadranka Grdović.

Adria blokirana i danas

'Nije nama interes da idemo u stečaj. Nama je interes da idemo radit!', poručuje još jedna radnica.

Njihovu sudbinu dijeli više od 39 tisuća radnika koji u Hrvatskoj ne primaju plaću. Gotovo deset tisuća poslodavaca ih ne isplaćuje. U slučaju Adrije, koja je u privatnom vlasništvu, stečaj je, čini se, jedini put.

'Poslovanje nije realno, to je činjenica. Ne primaju plaću, ne rade, nema rješenja drugoga', objašnjava stečajni upravitelj Dragan Bijelić.

Iako su same pokrenule stečaj, radnice u blokadi postrojenja ostaju do daljnjega, dok se ne nađe netko tko će uložiti u njihovu tvornicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene