Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljednji ispraćaj

Obitelj, prijatelji i kolege oprostili se od tragično stradalog vatrogasca Ivana Galekovića: Diljem zemlje upaljene sirene njemu u čast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj, prijatelji i kolege oprostili se od vatrogasca Ivana Galekovića koji je tragično stradao tijekom gašenja požara na kući u Velikog Gorici. Sirene i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca danas su vatrogasci diljem zemlje upalili u čast stradalog Galekovića.

24-godišnji Ivan Galeković, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, poginuo je 20. srpnja nakon što se na njega srušilo krovište kuće koju su gasili. Jedan je njegov kolega hospitaliziran. Galeković je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 U Kaštel-Sućurcu Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..." Požar plastenika u Ludbregu - 2 Traje očevid FOTO/ VIDEO Veliki požar u Ludbregu: Vatra progutala plastenike i strojeve, ozlijeđen vatrogasac

Grad Velika Gorica je povodom tragične smrti mladog vatrogasca proglasila Dan žalosti za utorak 23. srpnja, a u prostorijama JVP-a Velika Gorica je otvorena knjiga žalosti. Diljem Hrvatske u 17 sati su bile upaljene sirene i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca.

''Njegovo će srce sigurno kucati u srcima svih naših vatrogasaca u Republici Hrvatskoj'', rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Kako javlja portal Kronike Velike Gorice, od Ivana se emotivnim govorom oprostila i njegova Javna vatrogasna postrojba. “Bio si nam kao brat, a starijoj generaciji kao sin. Pokazao si svoju veličinu, plemenitost i sposobnost ujedninjavanja, spajao si nas. I danas si nas okupio, na svom posljednjem oproštaju. Za tebe, i sirene su se oglasile. Nema te više ali ipak si tu. Nećemo zaboraviti kako si na posao uvijek dolazio s osmjehom, pjevušeći, nismo bili samo kolege nego i prijatelji. Hvala ti na svemu, na znanju, izdržljivoti, vještinama, plemenitom srcu i humanom djelovanju”, rekao je njegov kolega Ivan Kosić iz JVP.

Kolege mladog i tragično stradalog vatrogasca opisale su što se dogodilo tijekom intervencije i kako je Galeković stradao. Rekli su da je u jednom trenutko samo kleknuo i zavapio upomoć te da ništa nije palo na njega. Odmah su ga iznijeli iz kuće, gdje ga je preuzela Hitna služba koja je već bila na mjestu događaja. Mladi je vatrogasac, nažalost, preminuo u bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene