Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSJETILA IH BAKA

Napuštena beba i njen brat u Nazorovoj, roditeljima određen jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditeljima djevojčice ostavljene pred crkvom određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. O njihovoj djeci trenutno skrbi Dječji dom u Nazorovoj, a Jelica Belošević, voditeljica odjela u Domu, opisala je za Novu TV kako su se privikli na svoj novi privremeni dom.

Majci i ocu djevojčice ostavljene pred crkvom u Brestju određen je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTOJE I DRUGI NAČINI Ministrica Murganić o slučaju ostavljene bebe: Zahvalna sam roditeljima, bio je to vapaj za pomoć Slika nije dostupna NAKON VELIKE AKCIJE Pronađeni roditelji djevojčice ostavljene u Sesvetama

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči majku da je u kasnim večernjim satima 20. srpnja, u nakani da trajno napusti dijete, ostavila samo i bez nadzora svoje sedmomjesečno dijete na neosvijetljenom i usamljenom mjestu ispred jednog župnog ureda na području grada Zagreba.

Sumnja se da su oboje "od početka 2014. do 25. srpnja 2017., kao roditelji dvoje maloljetne djece niske kronološke dobi, počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava, i da je prvoosumnjičenica ostavljala djecu bez nadzora i skrbi odrasle osobe u višestruko ugrožavajućim situacijama". Ocu se stavlja na teret da nadležnim službama nije prijavio nestanak sedmomjesečnog djeteta, niti je poduzeo druge radnje u cilju pronalaska i zbrinjavanja djeteta.

Protiv oboje osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac djelomično prihvatio i protiv oboje osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Njihova djeca su privremeno smještena u Dječji dom u zagrebačkoj Nazorovoj ulici.

"Djeca su došla u dobrom općem stanju, bili su zdravi i njegovani. Mogu reći da su se na naš ambijent jako dobro privikli. Razveselili su se jedan drugome. Dečko je nježan prema svojoj sestrici, donosi joj igračke, a ona mu se smješka od uha do uha", kaže Jelica Belošević, voditeljica odjela u Dječjem domu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici.

Sedmomjesečna djevojčica koju je majka ostavila pred crkvom u Brestju, kao i njen trogodišnji brat, Centar za socijalnu skrb je privremeno izdvojio iz obitelji.

Identitet djevojčice policiji je otkrila baka i to tek nakon što su mediji objavili fotografiju ostavljene bebe. Baka je unuke posjetila u Nazorovoj, potvrdila je Belošević za Novu TV.

"Baka i teta su došle u posjetu djeci, družile su se s njima. Oni se poznaju i prošlo je sve u redu. Djeca su ostala kod nas i baka se lijepo oprostila od njih. Po našim saznanjima oni bi rado skrbili o djeci. Ona bi svakako željela zadržati djecu", kaže Belošević, dodajući da joj se čini da je baka jako tužna zbog svega što se dogodilo.

Baka je za 24sata ispričala da nije znala da je njena snaha ostavila bebu pred crkvom, već je mislila da ju je odvela kod svoje sestre. Za sve je doznala iz medija, nakon čega se javila policiji i otkrila im identitet bebe i roditelja. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene