Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteži je prvi korak

Ministrica Divjak odgovorila kritikama na račun uvođenja informatike u škole: "Da smo čekali jedni druge, nikad to ne bi uveli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Divjak odgovorila je na kritike učitelja informatike te poručila da se s uvođenjem obvezne informatike u škole nije imalo što čekati.

Na upit Nove TV, ministrica Blaženka Divjak komentirala je kritike dijela učitelja informatike, koji tvrde da ne govori istinu kada kaže da je sve spremno za obveznu nastavu informatike te da će se morati snalaziti u skučenim razredima s više od 20 učenika, a trebalo bi ih biti najviše 15. Rekla je da će se u opremu nastaviti ulagati te da vremena za čekanje da sve bude idealno, nema.

Diskete idu u povijest

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opremaju se škole Velika promjena od nove školske godine: Vjeronauk više nije jedini izborni predmet od prvog osnovne Slika nije dostupna škola za život Ministrica Divjak: ''Za kurikularnu reformu spremno je sve što je nužno i važno''

"Jesmo li mi trebali čekati da sve bude savršeno i uvoditi informatiku 2020. godine? Mislim da je odgovor ne, mi smo za to spremni, ako čekamo jedni na druge, nikad nećemo stići. Najduži put kreće prvim korakom, mi smo ga učinili, a što se informatike tiče, ona je obavezni predmet. Što se tiče onih koji su nam stavljali prepreke, informatika je obavezna za 5. i 6. razred i potpuno novi kurikulum. Diskete (idu) u povijest, programiranje i problemski pristup rješavanju problema, zadataka i izazova, to je ono što se sada očekuje", pojasnila je ministrica Divjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene