Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iščekivanju Godota

Gdje je reforma koju je ministar najavio još prošle godine? "Beroš se pretvorio u korona ministra, odnosno PR manekena koji opravdava Vladine poteze"

Zbog rata u Ukrajini brojni su domaći kronični problemi pali u drugi plan. Jedan od njih je i vječna reforma zdravstvenog sustava, koju je resorni ministar najavio još u šestom mjesecu prošle godine. No od tada ne samo da je javnost mogla malo vidjeti od reforme, nego se sve rjeđe da vidjeti i - samog ministra.

Gdje je nestao Vili Beroš? Važna je i reforma zdravstva, koja kao da je iščezla iz javnog prostora. Prije manje od godinu dana tvrdio je da je reforma spremna te da je sve na premijeru. Deset mjeseci kasnije kolege iz Vlade još uvijek traže riječi za prikrivanje neučinjenoga.

''Predstavljen je jedan okvir, u tom smjeru će resorno ministarstvo ići. Ne bih puno govorio u svim detaljima u ovom trenutku jer ima još puno posla, no o svemu najbolje da pitate ministra Beroša'', rekao je Zdravko Marić.

Za oporbu dileme nema, kako lijevu tako i desnu. Kažu da nisu vidjeli još ništa. ''Otkad je postao ministar zdravstva, Beroš se pretvorio u korona ministra, odnosno PR manekena koji opravdava Vladine poteze, a samom reformom se zapravo uopće ne bavi'', smatra Trpimir Goluža.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Sastao se s ravnateljima Beroš otkrio kako će smanjiti liste čekanja i što je dosad poduzeto: ''Rezultati su iznenadili i mene''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JAVNO ZDRAVSTVO Beroš najavljuje novu epidemiju, a što radi njegovo Ministarstvo? Stručnjaci očajni, ključnog dokumenta još nema, pacijenti mjesecima čekaju na termine

Bitno drugačije impresije nisu ni u strukovnim udrugama, i oni se pitaju - što se uopće događa? ''Mi smo kao udruga imali ozbiljnih primjedbi, doista želimo sudjelovati i dalje i to konstruktivno, ali ne znamo što se događa. Primjerice, prije dva tjedna održali smo okrugli stol na tu temu i predstavnica ministarstva nam ništa nije znala reći osim da se nada da će zakon biti usvojen do kraja godine'', rekla je Nataša Ban Toskić.

Cijeli prilog o reformi zdravstva pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene