Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan projekt

Još jedan grad u Hrvatskoj omogućio učenicama besplatne higijenske uloške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U školama kojima je osnivač Grad Rijeka od početka drugog polugodišta dostupni su besplatni higijenski ulošci, a projekt je predstavljen u četvrtak u Osnovnoj školi Trsatu.

Kako je rečeno na predstavljanju, na kojem su bili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, ravnateljica Osnovne škole Trsat Sonja Lefler i drugi, za provedbu projekta tijekom jedne godine namijenjeno je oko 166 tisuća kuna. Taj iznos pokriva nabavu higijenskih uložaka, postavljanje dispenzera, naprava za njihovu pohranu i uzimanje, i moguću zamjenu oštećenih dispenzera.

Učenicama će u toaletima biti na raspolaganju dvije vrste uložaka, a nadopuna je predviđena jedanput na mjesec.

Grad Rijeka tako će osigurati dostupnost higijenskih uložaka za 2300 učenica viših razreda osnovne škole.

Pročitajte i ovo Ulošci PORAŽAVAJUĆI PODACI Pokrenuta peticija za smanjenje PDV-a: Više od deset posto žena ne može kupiti uloške

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POREZ NA ULOŠKE Žestoka rasprava u Saboru, HDZ-ovka iznenadila izjavama: ''Pa ne menstruiraju žene otkad je Plenkovića''

To je, kako je rečeno tijekom predstavljanja, proaktivan odgovor na poražavajuće rezultate istraživanja o menstrualnom siromaštvu u Hrvatskoj. Istraživanje je krajem 2020. godine provela riječka Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, a pokazalo je da su dijelu djevojčica nedostupne higijenske potrepštine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene