Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROTIV SIROMAŠTVA

Studentice svih riječkih fakulteta prve su dobile besplatne menstrualne potrepštine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od utorka su na svim riječkim fakultetima studenticama dostupne besplatne menstrualne potrepštine.

Na svim fakultetima Sveučilišta u Rijeci od utorka su dostupne besplatne menstrualne potrepštine za koje je financiranje osigurao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Prvi je to korak projekta »UNIRI Stvari« usmjerenog smanjivanju ekonomskih nejednakosti osiguravanjem higijenskih potrepština na Sveučilištu u Rijeci i osvješćivanju važnosti reproduktivnog i menstrualnog zdravlja u zajednici, donosi Novi list.

Projekt je pokrenut u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a potaknut je istraživanjem o menstrualnom siromaštvu Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter koje je pokazalo da je trećina od više od 6000 ispitanih prisiljena štedjeti na menstrualnim potrepštinama, a čak 10 posto ne može si priuštiti redovitu potrebnu količinu.

Pročitajte i ovo Ulošci PORAŽAVAJUĆI PODACI Pokrenuta peticija za smanjenje PDV-a: Više od deset posto žena ne može kupiti uloške

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREKRETNIČKI ZAKON U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene: ''Menstruacija ne prestaje tijekom pandemije''

Od iduće godine na svim riječkim fakultetima bit će dostupne i ekološki prihvatljivije menstrualne potrepštine namijenjene studenticama i zaposlenicama. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene