Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od utorka su na svim riječkim fakultetima studenticama dostupne besplatne menstrualne potrepštine.


Na svim fakultetima Sveučilišta u Rijeci od utorka su dostupne besplatne menstrualne potrepštine za koje je financiranje osigurao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Prvi je to korak projekta »UNIRI Stvari« usmjerenog smanjivanju ekonomskih nejednakosti osiguravanjem higijenskih potrepština na Sveučilištu u Rijeci i osvješćivanju važnosti reproduktivnog i menstrualnog zdravlja u zajednici, donosi Novi list.

Projekt je pokrenut u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, a potaknut je istraživanjem o menstrualnom siromaštvu Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter koje je pokazalo da je trećina od više od 6000 ispitanih prisiljena štedjeti na menstrualnim potrepštinama, a čak 10 posto ne može si priuštiti redovitu potrebnu količinu.

Ulošci Pokrenuta peticija za smanjenje PDV-a: Više od deset posto žena ne može kupiti uloške

Menstrualne potrepštine, ilustracija U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene: ''Menstruacija ne prestaje tijekom pandemije''

Od iduće godine na svim riječkim fakultetima bit će dostupne i ekološki prihvatljivije menstrualne potrepštine namijenjene studenticama i zaposlenicama. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju