Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak suđenja 6. rujna

Bandić se pojavio na ročištu i poručio novinarima: "Nemojte više gaziti cestu gdje nema pješačkog prijelaza. Ubit će vas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik MIlan Bandić pojavio se u utorak ujutro na zagrebačkom Županijskom sudu gdje će se održati pripremno ročište na kojem je određeno kako će se početak suđenja za "aferu Štandovi" održati 6. rujna.

Bandića su na ulazu u sud dočekali novinari, a zagrebački gradonačelnik se pobrinuo da izjavom opet bude sebi dosljedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''pogrešno utvrđene činjenice'' Afera štandovi: USKOK se žalio na oslobađajuću presudu Bandiću i suradnicima Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik izvan kontrole Bandić ponovno šokirao odgovorom reporterki Nove TV: "Kako ste brzi, vi biste poginuli od metka"

"Nemojte to spremni, to može konotirati krivo. Ja sam uvijek raspoložen, a ne spreman", poručio je Bandić pri ulasku u zgradu suda.

Na pitanje strijepi li od suđenja, Bandić je novinarima poručio da paze kako prelaze cestu. "Nemojte prelaziti nego na pješački. To vam je moj savjet. Poštujte pravila", rekao je Bandić.

Na ponovljeno pitanje, Bandić je novinarima odbrusio "Jeste li čuli što sam rekao?" i ponovio da ne prelaze cestu mimo pravila.

"Nemojte više gaziti cestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. Ubit će vas", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u "aferi štandovi" počet će na Županijskom sudu 6. rujna, a tijekom suđenja bi trebalo biti ispitati 40-ak svjedoka, odlučeno je na pripremnom ročištu održanom u utorak.

Bandić nakon ročišta nije želio davati izjave. Njegova odvjetnica Ksenija Vržina kratko je kazala da su zakazana sudska ročišta za rujan i listopad, a prije suđenja nije htjela kazati kako će obrana odgovoriti na Uskokove optužbe.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković rekao je da će suđenje krenuti s "čitanjem dokumentacije i preslušavanjem posebnih dokaznih radnji", nakon čega će se krenuti u ispitivanje 40-ak svjedoka.

Bandić je u "aferi štandovi" optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prva optužnica protiv Bandića potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta do sada odgađano.

Posljednji put prekinuto je u prosincu prošle godine kada je Bandićeva obrana još jednom ustvrdila da je tijekom istrage niz dokaza prikupljen nezakonito, ali i da je već potvrđenu optužnicu donio neovlašteni tužitelj. No, Vrhovni sud odbio je sve tvrdnje obrane pa bi sudac Zdravko Majerović na pripremnom ročištu trebao odrediti datum početka suđenja, najvjerojatnije za rujan.

Prvu optužnicu protiv Bandića optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka "jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju".

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene