Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Internet Explorer 8

Mala škola surfanja 4: Brže i sigurnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najosnovnija je funkcija svih preglednika da vama, korisnicima, omogući pristup relevantnom sadržaju na Internetu.

Uz to, želja svakog od nas je da mu samo pretraživanje bude što jednostavnije, brže i sigurnije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspjeh za Google Google Chrome u samo četiri godine postao najpopularniji preglednik na svijetu Slika nije dostupna Nazvali je Beyonce Pas koji stane u šalicu za kavu!

Internet Explorer 8 uspješno je odgovorio tom izazovu mnoštvom poboljšanja i atraktivnih inovacija.

Danas vam predstavljamo moderniziranu Traku favorita te inovativne značajke Web-odsječaka.

Traka favorita (Favorites bar)

Pored Favorita (Favorites) gdje možete pristupiti svim onim stranicama koje su označene kao takve, sada je tu i Traka favorita (Favorites bar) za sve one koji žele da na jednom, vrlo vidljivom mjestu imaju pohranjene adrese stranica od posebne važnosti.

Kada nađete stranicu za koju želite da vam je uvijek pri ruci, samo kliknite na Add to Favorites Bar zvijezdicu.

Mala ikona koja predstavlja tu stranicu će se odmah pojaviti na Traci favorita. Od tog momenta, klik na ikonu stranice na Traci favorita će vas odvesti direktno na nju!

No, iako je Traka favorita tek sekundarno mjesto za pohranjivanje onih Favorita bez kojih ne možete, ona vam sada služi i kao primarno mjesto za prikazivanje Web-odsječaka.

 

 

 

Web-odsječci (Web-Slices)

Web-odsječci su jedna od atraktivnijih inovacija unutar Internet Explorera 8. Ova vam značajka omogućava trenutačan pristup onom Internet sadržaju koji vas interesira, a koji se ne nalazi na stranici na kojoj ste trenutno. Kako? Tako što su Web-odsječci, kao što ime kaže, odsječci Internet stranica koji prikazuju ažurirani sadržaj odabrane stranice.

Da biste se koristili ovom značajkom, prvo morate otići na Galeriju dodataka i tamo pronaći Web-odsječak koji vas interesira.

Kada kliknete Add to Internet Explorer, pojavit će se prozorčić sa osnovnim informacijama o traženom Web-odsječku. Ako je to onaj Web-odsječak kojeg želite, kliknite Add to Favorites bar i vaš će Web-odsječak sada stajati na Traci favorita u pregledniku, spreman da vam jednim klikom pokaže ažurirani sadržaj!

Kao što ćete se i sami moći uvjeriti, do svojih Web-odsječaka ali i Favorita sada možete doći jednim klikom, zahvaljujući samo jednom malom gumbu na Traci favorita!

O drugim značajkama unutar preglednika Internet Explorer 8 koje vaš pristup sadržaju na internetu čine bitno lakšim, neupitno sigurnijim i osjetno bržim, govorit ćemo sljedeći tjedan – zato nam se obavezno pridružite!

Ako ste ovime saznali sve što vam je bilo potrebno, možete odmah besplatno preuzeti Internet Explorer 8.

 >> Mala škola surfanja - Misliš da imaš sve

>> Mala škola surfanja 2 - Efikasno pretraživanje

>> Mala škola surfanja 3: Upravljanje linkovima

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene