Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježba u slučaju napada

Dao djeci da si pišu osmrtnice: Profesor šokirao roditelje pa dobio otkaz

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Srednjoškolski profesor psihologije u američkoj saveznoj državi Floridi dobio je otkaz nakon što je zadužio učenike da napišu svoje osmrtnice prije vježbe u slučaju oružanog napada na školu, javljaju američki mediji.

Profesor smatra da nije učinio ništa loše i žalit će se na odluku.

Školski odbor okruga Orange objavio je u priopćenju da su obitelji djece obaviještene da im je profesor dao "neprikladan zadatak o nasilju u školi" i da je njegov radni ugovor raskinut isti dan.

Na to se odlučio jer je smatrao da će im pisanje osmrtnica pomoći da razmišljaju o svojem životu ako se u školi dogodi pucnjava, objasnio je za portal lokalne televizije Fox.

Jeffrey Keene (63), koji je u toj školi radio od siječnja, zadao je zadatak učenicima od 16 i 17 godina.

"Nije to bilo da ih prestrašim ili da misle da će umrijeti, već samo da im pomognem da shvate što je važno u njihovim životima."

Keene je također objavio kopiju zadatka na Facebooku.

U njemu je učenike, među ostalim, pitao zašto misle da ima toliko masovnih pucnjava u Sjedinjenim Državama i koje bi se pozitivne radnje mogle poduzeti da se njihov broj smanji.

Keene je za lokalni web-portal rekao i kako je zadaćom želio učenicima pokazati što je u svijetu zaista važno.

"Po mom mišljenju, nisam učinio ništa loše", dodao je.

Prije gotovo sedam godina, 12. lipnja 2016., dogodila se jedna od najgorih masovnih pucnjava u Orlandu, kada je 29-godišnji napadač ubio 49 posjetitelja noćnog kluba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užas u Americi VIDEO Krvoproliće u banci: Više ljudi ubijeno, među mrtvima i napadač. Guverner u suzama: "Dva moja bliska prijatelja nisu preživjela"

Pročitajte i ovo Ashbey Beasley Preživjela pucnjavu VIDEO Uletjela na presicu nakon masakra i poslala snažnu poruku: "Niste se umorili od izvještavanja o ovome?"

U međuvremenu, masovne pucnjave u SAD-u se nastavljaju.

Jedna od posljednjih sa smrtnim slučajevima bio je napad u osnovnoj školi u Nashvilleu, u Tennesseeju, krajem ožujka. U njoj je poginulo šestero ljudi, među kojima troje djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene