Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjela pucnjavu

VIDEO Uletjela na presicu nakon masakra i poslala snažnu poruku: "Niste se umorili od izvještavanja o ovome?"

Ashbey Beasley
Ashbey Beasley Foto: Afp
Ashbey Beasley preživjela je pucnjavu u Highland Parku u SAD-u 4. srpnja prošle godine. Nakon konferencije za novinare o posljednjoj pucnjavi koja se dogodila u Nashvilleu Beasley je nakon predstavnika policije uskočila pred mikrofone. Prosvjedovala je protiv nasilja i pozvala građane da se aktiviraju.

Ashbey Beasley preživjela je masovnu pucnjavu u srpnju prošle godine. Posljednja pucnjava, ona u Nashvilleu, zatekla ju je na odmoru u tom mjestu. Otišla je na mjesto posljednje tragične pucnjave i tamo pred mikrofonima prozvala policiju i pozvala na akciju.

Dok je glasnogovornik policije Nashvillea završavao konferenciju za novinare o masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi, ogorčena majka prišla je grupi mikrofona i povikala: "Niste li se umorili od izvještavanja o ovome?"

Beasley navodi da su ona i njezin mlađi sin bili na mjestu pucnjave samo devet mjeseci ranije, na paradi povodom 4. srpnja u Highland Parku.

Pročitajte i ovo Novinarka i njezin sin Javljanje uživo VIDEO Dirljiv prizor: Novinarka izvještavala o pucnjavi u školi, sin joj dotrčao u zagrljaj

S obitelji se slučajno zatekla na godišnjem odmoru u Tennesseeju, u posjetu svojoj šogorici kada se u ponedjeljak u njihovoj blizini dogodila još jedna pucnjava. U njoj je ubijeno troje djece i troje odraslih.

"Kako se ovo još uvijek događa? Kako nam djeca još uvijek umiru i zašto ih i dalje svaki put iznevjerimo?" rekla je okupljenim novinarima.

"Sljedeće će biti vaše dijete"

"Moramo nešto učiniti", dodala je. "Ovo će se nastaviti događati. Sljedeće će biti vaše dijete, i vaše dijete, i vaše dijete... samo je pitanje vremena", rekla je Beasley.

Kazala je da je, otkako je preživjela pucnjavu u srpnju u kojoj je ubijeno sedam i više od 30 osoba ozlijeđeno, lobirala za zakon o sigurnosti oružja u Washingtonu sastajući se s više od 130 zastupnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Dosadni" četvrtak Vozili se po mjestu i pucali: Pijani muškarci napali policajce, u autu imali nož i marihuanu

Opisala je kako je njezin šestogodišnji sin izgledao kao da se sledio od straha kad su odjeknuli pucnji i kad je uspaničena gomila počela bježati.

"On ne bi bježao. Sagnuo se i vrištao da ne želi biti upucan, nije želio umrijeti", ispričala je. "Izraz njegova lica bio je neopisiv. Bio je to čisti, iskonski osjećaj užasa", rekla je Beasley.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene