Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ju je likvidirala

Užas u privatnoj kršćanskoj školi u SAD-u: Napadačica upala u zgradu škole i ubila troje djece

Aktualno Galerija Pucnjava u SAD-u - 1 Pucnjava u SAD-u - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u SAD-u - 5 Pucnjava u SAD-u - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u SAD-u - 4 Pucnjava u SAD-u - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u SAD-u - 3 Pucnjava u SAD-u - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pucnjava u SAD-u - 2 Galerija 1/6 >>
U pucnjavi u privatnoj kršćanskoj školi u Nashvilleu stradalo je šestero ljudi - troje djece u dobi od devet godina i troje odraslih. Napadačicu je policija upucala, a kasnije je identificirana kao Audrey Elizabeth Hall. Policija je objavila kako se identificirala kao transrodna osoba.

Troje djece smrtno je stradalo u pucnjavi u privatnoj kršćanskoj školi u Nashvilleu, u Tennesseeju, a više njih je ozlijeđeno. Ubijeno je i troje članova osoblja. Policija je stigla na mjesto događaja i ubila napadačicu.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Osnovna škola Vladislav Ribnikar Ponovo se okupili "Srbijo stani, djeca ti nisu sigurna. Djecu vam nećemo oprostiti": Novi prosvjed roditelja učenika ubijenih u "Ribnikaru"

Napadačica je identificirana, a riječ je o Audrey Elizabeth Hall (28), izvijestile su vlasti. John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se izjašnjava kao transrodna osoba.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je u tijeku analiziranje manifesta i pisma napadačice koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave.

Pretpostavljaju kako je u školu ušla provalivši kroz vrata uz pomoć nekog od tri komada vatrenog oružja, dvjema jurišnim puškama i pištoljem, za koja je potvrđeno da ih je koristila za vrijeme napada, od kojih su dva bila kupljena legalno.

Iz policije su potvrdili i kako meta napadačice prvotno nije bila škola, no lokacija koju je namijenila napasti imala je jače osiguranje. Motiv napada i dalje nije poznat, prenosi BBC.

"U školi Covenant na Burton Hillsu došlo je do pucnjave. Napadačicu je eliminirala policija", objavila je ranije policijska postaja Metro Nashville na Twitteru.

 

Troje je djece proglašeno mrtvim nakon što su stigli u dječju bolnicu Monroe Carell Jr. u Vanderbiltu, izjavio je bolnički glasnogovornik John Howser, prenosi lokalni informativni kanal WKRN-TV.

 

Vatrogasna služba Nashvillea napisala je na Twitteru da u bolnicama zbog napada ima više pacijenata. Privatna škola Covenant ima oko 200 učenika od predškolskog uzrasta do šestog razreda, a osnovana je 2001. u sklopu prezbiterijanske crkve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene