Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderni nadzor

Poljska počinje graditi 200 kilometara dug zid duž ruske granice: "Imat ćemo sveobuhvatno praćenje svega što se događa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je započela s izgradnjom modernog nadzornog zida dugog 200 kilometara na granici s Rusijom. Projekt je to vrijedan 81 milijun eura

Poljski premijer Mariusz Kaminski objavio je da je Poljska započela izgradnju "najsuvremenijeg" zida duž 199 kilometara kopnene granice zemlje s Rusijom.

Kaminski je opisao zid, koji bi trebao biti dovršen do kraja rujna, kao sličan onom koji postoji na nekoliko segmenata bjeloruske granice, s puno dnevnih i noćnih kamera i monitora za promet. "Imat ćemo sveobuhvatno praćenje svega što se događa na granici s Rusijom", sažeo je ministar.

Pročitajte i ovo Žito, ilustracija - 2 Problemi zbog žita Europska unija reagirala na poljsku zabranu: "Jednostrane mjere su neprihvatljive"

Pročitajte i ovo Joe Biden u Varšavi Zelenski u Varšavi Zapad podijeljen između Poljske koja potkopava vladavinu prava i Poljske koja se bori protiv Putina

Prema riječima poljske granične straže, duž dionice od gotovo 200 kilometara treba postaviti 3000 nadzornih kamera, prenosi neovisni ruski magazin Meduza.

Tvrtka za sigurnosne sustave Telbud dobila je ugovor vrijedan 81 milijun eura s poljskim graničarima prošlog prosinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene