Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragaju za nestalima

Ne odustaju: Južnokorejski ronioci pokušavaju doći do potopljenog turističkog broda u Budimpešti

Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 6
Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 6 Robert Pavlini?
Aktualno Galerija Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 5 Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 5 Foto: Robert Pavlini? Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 6 Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 6 Foto: Robert Pavlini? Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 7 Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 7 Foto: Robert Pavlini? Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 8 Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 8 Foto: Robert Pavlini? +3 Južnokorejski spasioci u operaciji spašavanja na Dunavu u Budimpešti (Foto: Robert Pavlinić) - 1 Galerija 1/8 >>
Južnokorejski ronioci spasioci u ponedjeljak su izveli testna ronjenja u Dunavu u Budimpešti u okviru plana zarona do olupine turističkog broda koji je prevozio južnokorejske turiste kada je prošlog tjedna potonuo nakon nesreće.

Ploveći hotel Viking Sigyn udario je u srijedu tijekom jake kiše u manji turistički brod Sirenu na Dunavu. Sirena, na kojoj je bila skupina Južnokorejaca, prevrnula se i potonula u najgoroj nesreći na Dunavu u posljednjih pola stoljeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija ugroženo područje od 1200 km VIDEO Uzbuna od poplava kod susjeda: U Budimpešti se izlio Dunav Budimpešta dan nakon nesreće (Foto: Dnevnik.hr) SNIMKA TRENUTKA SUDARA Tragedija u Budimpešti: Uhićen kapetan kruzera koji se sudario s brodicom

Sedmero je Korejaca spašeno, a sedam tijela pronađeno je u noći nesreće. Još 21 osoba, 19 Korejaca i dvoje Mađara, nestalo je i vjeruje se da su mrtvi.

Nabujala rijeka sprječavala je ronioce u dolasku do olupine i u pronalasku stradalih pet dana nakon nesreće.

Korejski tegljači i nekoliko gumenih glisera zamijenili su mađarski tegljač u ponedjeljak rano ujutro, pripremajući se za test i ronjenje, rekao je snimatelj Reutersa s mjesta događaja.

"Zaron će se testirati od 8 sati ujutro po lokalnom vremenu kako bismo provjerili mogućnost podvodnog rada čim završe pripreme", poručili su spasioci u izjavi.

"Mjesto ulaska bit će s tegljača koji se nalazi na mjestu nesreće. Cilj današnjeg zarona nije pokušati ući u brod, nego prvo provjeriti kakva je situacija". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene