Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ako rat potraje

Otkrio pakleni plan: "Putin će pokušati destabilizirati Balkan, i to preko Srbije"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: AP via Guliver
"Ako se rat nastavi, on će pokušati destabilizirati Balkan kako bi zagorčao život Europljanima", rekao je Mihail Hodorkovski.

Lider ruske opozicije Mihail Hodorkovski smatra da će predsjednik Rusije Vladimir Putin pokušati destabilizirati Balkan.

Prema njegovim riječima, želi zagorčati život Europljanima. 

"Putin podržava radikale bilo koje vrste. Njegov cilj je destabilizacija kako bi se mogao pozicionirati kao netko tko upravlja nestabilnom situacijom. Ako se rat nastavi, on će pokušati destabilizirati Balkan kako bi zagorčao život Europljanima", rekao je Hodorkovski.

Na pitanje hoće li to učiniti preko Srbije odgovorio je: "Naravno."

Pročitajte i ovo Vladimir Putin KAKVA "ZARADA" Putin baš voli statiste: Nakon što je razotkrivena tajanstvena plavuša, sada ih traži na drugačiji način, a saznalo se i koliko ih plaća

"Srećom, Rusi su idioti. Pokušali su to u Crnoj Gori i izgubili su utjecaj u toj zemlji. Ali ne možete računati na to da će uvijek biti idioti. Nakon sankcija utjecaj Rusije je postao manji, na primjer, u Njemačkoj. Ali desničarske stranke su Putinovi prirodni partneri. On to zna. A budući da glasači radikalne desnice obično podržavaju Putina, ne gube podršku ako Putin započne rat. Ovo bi trebalo biti pomno pratiti", objasnio je Hodorkovski za bečki dnevnik Standard.

Istaknuo je i kako Rusija ima ogroman utjecaj i u Austriji.

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk na putu prema prvoj liniji u Hersonu Teške riječi iz Kijeva Ukrajinac zaprijetio "Hitlerovu blizancu": "Parkirat ćemo svoje tenkove na Crveni trg"

"S obzirom na broj profesionalnih ubojica spavača, Putinu je mnogo lakše nekoga ubiti u Austriji nego u bilo kojoj drugoj europskoj zemlji", objasnio je.

Zbog toga je, naglašava, bugarski novinar Hristo Grozev nedavno napustio Beč iz sigurnosnih razloga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene