Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što joj je to trebalo?

VIDEO Njemačka ministrica spojila Putina i geometriju pa postala predmet sprdnje, Medvedev: "Urnebesno je da Europu vode takve neznalice"

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock
Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock Foto: Afp
Govoreći na Međunarodnoj konferenciji o sigurnosti u München, njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock je bila upitana hoće li Ukrajina biti spašena ostane li Vladimir Putin na mjestu predsjednika Rusije. "Ako se Putin ne promijeni za 360 stupnjeva, ne", odgovorila je Baerbock. Bivši ruski predsjednik njezino neznanje geometrije iskoristio je kako bi joj se narugao.

U razgovoru s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom i ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrijem Kulebom u subotu, Baerbock je upitana postoji li "ikakva šansa da Ukrajina dugoročno bude sigurna" ako Putin ostane na dužnosti.

"Ako se ne promijeni za 360 stupnjeva, ne", odgovorila je Baerbock.

Medvedev iskoristio gaf i narugao se

Njezin gaf iskoristio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Narugao joj se na društvenim mrežama.

"Urnebesno je da Europu vode takve neznalice", napisao je Medvedev.

"Nema sumnje, poznavatelju geometrije, da će tako biti", napisao je. "Držimo se", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija najveća žarišna točka Amerika podržava ukrajinske napade na Krimu: "Rusi tamo imaju neke od ključnih objekata"

Baerbock, Blinken i Kuleba govorili su na panelu pod nazivom "Vizije za Ukrajinu". Pokušali su skicirati sliku kako bi zemlja mogla izgledati nakon sukoba.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Brzina presudna Zelenski: "Situacija na bojišnici i dalje je iznimno teška. Doslovno se vodi bitka za svaki pedalj ukrajinske zemlje"

Složili su se da se Rusija mora bezuvjetno povući s teritorija na koji Kijev polaže pravo, a koji uključuje rusku regiju Krim i četiri bivše ukrajinske regije koje su u rujnu glasale za pridruživanje Rusiji, kako bi stigla do toga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene