Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Klan Polverino

Bizaran slučaj u Italiji: Mafijaši obitelji čovjeka kojeg su greškom rastopili u kiselini ponudili 60 tisuća eura i stan

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Mafijaški šefovi u Napulju ponudili su novčanu i materijalnu odštetu paru nakon što su, navodno greškom, ubili njihovog sina i otopili njegovo tijelo u kiselini.

Članovi mafijaškog klana Polverino, Salvatore Cammarota i Carlo Nappi obitelji su ponudili 60.000 eura gotovine i stan vrijedan 100.000 eura kao naknadu za zabunu prilikom izvršenja jednog od mafijaških ubojstava.

56-godišnjem Cammarotu i 64-godišnjem Nappi sudi se za ubojstvo građevinara Giulija Giaccia 2000. godine. Zubi su mu razbijeni čekićem, a tijelo otopljeno u kiselini kako bi se prikrio zločin.

Pročitajte i ovo Uhićen Matteo Messina Denaro vođa cosa nostre "Napunio sam groblje": Pao najtraženiji kum - Zovu ga Dijabolik, 779 dana mučio je dječaka i bacio ga u kiselinu

Slučaj je godinama stajao neriješen, no razotkrio se kada je odmetnik iz mafijaškog klana Polverino optužio dvojac da su naručili ubojstvo i tvrdio da je riječ o pogrešnom identitetu.

"Tražili su čovjeka po imenu Salvatore koji je navodno imao aferu s Cammarotinom nećakinjom zbog čega ovaj nije bio sretan, a i mislili su da je član rivalskog mafijaškog klana", rekao je odvjetnik žrtava, Alessandro Motta.

Pročitajte i ovo Giuseppe Di Matteo, Matteo Messina Denaro pao šef cosa nostre Ovo je dječak (12) kojeg su mučili i bacili u kiselinu: ''Vrištao je i dozivao oca.'' Ocu su slali slike sina

Dobili su informaciju gdje će Salvatore biti i kada, došli su pred Giaccijevu kuću odjeveni u policajce, strpali ga u automobil i pucali mu u glavu. Posljednje što im je Giaccia navodno rekao bilo je. "Ja nisam Salvatore, ja se zovem Giulio, ja sam radnik, moji roditelji rade, mi smo pošteni ljudi", rekao je odvjetnik, prenosi Cronache Della Campania. 

Pročitajte i ovo Ilustracija - talijanski specijalci Ubojstva i obračuni Eskalacija mafijaškog nasilja? Tri pogubljenja u tjedan dana: "Grad sve više nalikuje Napulju"

Tijelo su zatim odvezli Cammaroti, on ga je izvukao iz automobila, razbili su mu zube, za slučaj da ih kiselina ne rastopi. Nakon potapanja u kiselini, ostatak tijela su odbacili.

Uoči početka suđenja, Giuliova obitelj odbila je ponudu od po 30.000 eura od svakog od njih, kao i stan kojeg je ponudio Cammarota. Ovakva donacija omogućila bi im skidanje trećine kazne prema talijanskom zakonu, no obitelj želi najstrožu kaznu posebno stoga što nikada nisu dobili tijelo svojeg sina, zaključio je odvjetnik.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene