Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve objavili

Split: Policiju iznenadio nevjerojatan pronalazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukradenu sliku neprocjenjive vrijednosti, pronašla je splitska policija.

Provalom u crkvu Sv. Mande u ulici Nazorov prilaz u Splitu 2005. godine, otuđena je umjetnička slika 'Sv. Marija Magdalena', rad nepoznatog autora iz 17. stoljeća, veličine 76x74 centimetra, uokvirena drvenim rezbarenim okvirom, izrađena u tehnici ulje na platnu, neprocjenjive vrijednosti.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje

Zbog kaznenog djela teške krađe, za vrijednom umjetninom raspisana je objava te su poduzete intenzivne mjere u cilju utvrđivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

OVO je najvrjednije umjetničko djelo ikad izloženo u Hrvatskoj!

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Splitu, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 73-godišnjak iz Splita. Tom je prilikom kod njega pronađena otuđena umjetnina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 73-godišnjak umjetninu, za koju je poznato da je otuđena, primio od osobe rođene 1981. godine, za koju se sumnja da je počinila kazneno djelo teške krađe, odnosno izvršila provalu u crkvu i otuđila navedenu sliku. Osoba osumnjičena za kazneno djelo teške krađe je u međuvremenu preminula.

Nakon pronalaska slike, 31. ožujka 2015., zatražen je pregled slike 'Sveta Marija Magdalene' od strane Konzervatorskog odjela u Splitu, nakon čega je nesporno potvrđena autentičnost slike. Pronađena umjetnina će biti vraćena vlasniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene