Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znate li koliko vrijedi?

OVO je najvrjednije umjetničko djelo ikad izloženo u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod jakim mjerama osiguranja u Hrvatsku je stigla slika poznatog umjetnika Caravaggia - Večera u Emausu. Najvrjednije je to umjetničko djelo ikad izloženo u Hrvatskoj - osigurano na 60 milijuna eura.

Nakon otvaranja sanduka kustosica iz Milana pregledala je najvrjedniju sliku koja je ikad posjetila Hrvatsku. Svi uvjeti su zadovoljeni. Iako nije bilo predviđeno, Večera u Emausu odmah se našla na zidu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

>> Izložba u Zagrebu: Otvorena prva slika - portret Dore Maar!

'Ovog trenutka je prošlo sve savršeno. Zahvaljujući zaista sjajnoj organizaciji koju smo ostvarili sa kolegama iz Brere', ističe Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO.

Jedno od najpoznatijih Caravaggiovih djela osigurano je na 60 milijuna eura. Tijekom boravka danonoćno će je čuvati zaštitari, ali i tehnologija. Zbog osjetljivosti i vrijednosti prilagodit će se i uvjeti u sobi.

'Naravno da smo podigli mjere osiguranja na maksimum', dodaje Gašparević. Večera u Emausu dar je susjedne Italije za ulazak u Europsku uniju. Zagreb je jedan od rijetkih gradova koji je imao priliku ugostiti ovo remek djelo.

Slika će u Muzeju za umjetnost i obrt biti izložena od 5. lipnja do 31. kolovoza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene