Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživljavaju velike šokove

Sindikalac o učestalim napadima na vozače ZET-a: "Kad vas netko razbije, ništa ne znači što ćete ga kazneno goniti"

Aktualno Galerija Neven Brnjas, sindikalni povjerenik vozača - 1 Neven Brnjas, sindikalni povjerenik vozača - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed vozača, ilustracija Prosvjed vozača, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Neven Brnjas, sindikalni povjerenik vozača - 2 Neven Brnjas, sindikalni povjerenik vozača - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo sa sindikalnim povjerenikom vozača razgovarao je o učestalim napadima na ZET-ove vozače nakon što je u četvrtak na zagrebačkom Jarunu muškarac zaradio prekršajni nalog jer je verbalno napao vozača ZET-a, a potom i prometne redare s kojima se i naguravao, kako je izvijestila glasnogovornica grada Zagreba, Dinka Živalj.

"Napadi na vozače se događaju non-stop. Fizički nasrtaji na vozače autobusa, fizički nasrtaji na vozače tramvaja, sjećamo se onog slučaja krađe tramvaja, zatim - ima tu puno prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozila javnog gradskog prijevoza, i ovo što se danas dogodilo, a pitanje je jesu li oni zaštićeni", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, koji je o tome razgovarao sa sindikalinim povjerenikom vozača Nevenom Brnjasom.

"Nažalost, vozači nisu zaštićeni, oni samo imaju to pokriće da se napadača automatski kazneno goni. Međutim, kad vas netko razbije k'o budalu onda to ništa ne znači što ćete vi goniti nekog napadača, a vi ste ozlijeđeni", kazao je Brnjas i dodao kako imaju i puno teških prometnih nesreća te podsjetio na tešku nesreću sa smrtnom posljedicom koja se dogodila prije nekoliko dana u Maksimiru.

"To su teški šokovi koje vozači proživljavaju", kazao je.

Čorkalo je pitao kakvu pomoć dobiju.

"Nikakvu. Dapače, ako nema ni malo suosjećanja, odmah idući dan dobije isti vozni red da mora voziti", kaže Brnjas. Dodaje kako vozač može sam tražiti da ide na bolovanje, no smatra da bi trebalo uvesti poštede od nekoliko dana u takvim slučajevima.

Pročitajte i ovo Ilustracija morala intervenirati policija Nepropisno parkirao i blokirao autobus pa napao vozača ZET-a i prometnog redara

Reporter ga je pitao i o nedavnom prosvjedu vozača.

"Prosvjedovali smo zbog učestalih napada, tražili smo da se upravo te linije autobusa oslobode, linije tramvaja da se oslobode da ne dolazi do sukoba sa ljudima. Konstantno do toga dolazi i bit će ih još više jer gužve su sve veće, nitko ne pomiče prstom vezano za gradskiprijevoz, a svi od njega očekuju jako puno", kazao je Brnjas.

Pročitajte i ovo Andrej Prosoli, Hrvatski autoklub - 2 Proradili telefoni Počeo produženi vikend, HAK i dalje hakiran: "Gužve su već od jutarnjih sati na gotovo svim cestama prema moru"

Sindikalni povjerenik kaže i kako Gradska uprava nema odgovora i "kako je oglušila na to sve. I na neispravna vozila", rekao je Brnjas.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene