Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proradili telefoni

Počeo produženi vikend, HAK i dalje hakiran: "Gužve su već od jutarnjih sati na gotovo svim cestama prema moru"

Aktualno Galerija Andrej Prosoli, Hrvatski autoklub - 2 Andrej Prosoli, Hrvatski autoklub - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Andrej Prosoli, Hrvatski autoklub - 3 Andrej Prosoli, Hrvatski autoklub - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Prosoli, Hrvatski autoklub - 1 Galerija 1/4 >>
HAK je i dalje hakiran. Treći dan mrežna stranica i većina online usluga su nedostupni. Alternativni izvor informacija za vozače je internetska stranica HAK-ove revije i Facebook profil. Sve istražuje i policija. Napad se dogodio uoči produženog vikenda, a putnici informacije o stanju na cestama ne mogu dobivati tim putem.

S više informacija uživo se javio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo i kazao kako je teško što ne rade servisi HAK-a jer je pojačan promet na početku ovog produženog vikenda. 

Andrej Prosoli iz Hrvatskog autokluba Čorkalu je kazao kako su nakon većih tehničkih problema koje su imali upjeli uspostaviti servise pomoć na cesti i informacije o stanju na cestama.

"Tijekom jučerašnjeg dana nismo imali informacije prema van, nismo imali informacije na našoj stranici, danas se one mogu pratiti na stranici HAK revije i Facebooku. I radiopostaje te televizija prenose informacije", rekao je Prosoli.

Pročitajte i ovo Ilustracija morala intervenirati policija Nepropisno parkirao i blokirao autobus pa napao vozača ZET-a i prometnog redara

HAK-u nisu radile ni telefonske linije.

"Telefoni rade od danas, svi se žale kako im je gotovo dva dana nedostajalo informacija, nismo bili ni telefonski dostupni. Danas rade informacije o stanju na cestama, svi nas mogu dobiti na broj 072 777 777", rekao je Prosoli.

"Gužve su već od jutarnjih sati na gotovo svim cestama prema moru. Bilo je dosta poziva, kada smo osoposobili te linije bile su velike gužve, sada je, možemo reći, normalizirana situacija", dodao je.

Čorkalo je pitao i je li HAK sada spremniji za takve situacije kad sve suvremene tehnologije zakažu.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuto upozorenje FOTO Nevrijeme poharalo Zagreb, vatrogasci imali pune ruke posla: Spasili srnu, uklonili stablo...

"Dosta teško se snaći na početku jer smo navikli na sve tehnološke moderne stvari koje nam pomažu u poslu. Kad sve to nestane, morate se snalaziti na sve druge načine. Naravno da se uspijete uvijek snaći. Imamo dobru komunikaciju i s cestarima i policijom i ostalim sudionicima u prometu. Dobivamo neke informacije sa cesta od samih vozača i to nam, naravno, koristi", rekao je Prosoli iz HAK-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene