Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"zaradili" više od pola milijuna eura

Policija i USKOK otkrili detalje velike akcije: 20 osoba osumnjičeno za preprodaju stotina kilograma droge

U petak je na području tri priobalne županije i Grada Zagreba uhićeno više osoba koje su se udružile kako bi nabavljale, prevozile, prenosile i preprodavale veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA (ecstasy) na ilegalnom narkotržištu. Policija i USKOK u subotu su objavili detalje velike akcije.

Osumnjeničeni su dovedeni pred suca istrage, ročište još uvijek traje, a istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda USKOK je predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Četvorica njih već su otprije u istražnom zatvoru, a radi se o skupini koja je podmetnula eksploziv pred stan Tomislava Sučića na Laništu, kuma Tomislava Sablje, koji je ubijen u narodnjačkom klubu Ritz. Trgovina drogom drugi je krak ove istrage, a jučer je u njoj uhićen i vlasnik spomenutog kluba.

"Radi se o nekakvim događajima preprodaje raznoraznih vrsta droga koje proizlaze iz nekakve prepiske koja je našim vlastima dostavljena od vlasti Nizozemske koje su hakirale tu enkripciju za enkriptirano dopisivanje Sky Ecc", rekao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Viktora Milakovića, dodajući da on za sada nije iznosio svoju obranu te se u petak branio šutnjom. 

Jure Šakić, odvjetnik Dejana Novaka rekao je: "Njemu se stavlja na teret jednokratno djelo, neovlašteni promet i trgovina drogom. Porekao je djelo u cijelosti te kratku obranu je iznio".

Policija sumnja da su u razdoblju od 1. lipnja 2019. do sredine ožujka 2021. godine osumnjičeni 32-godišnjak i 38-godišnjak organizirali i vodili zločinačko udruženje, na području više županija. Povezali su još šest osumnjičenih (33, 27, 50, 50, 56, 39) i druge zasad nepoznate osobe kako bi zajedno nabavljali, prevozili i preprodavali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA (ecstasy) na ilegalnom narkotržištu.

Ostali osumnjičeni kupovali su drogu od zločinačkog udruženja radi daljnje preprodaje, objavila je policija u subotu.

Naime, prvo i drugoosumnjičeni su osiguravali nabavku većih količina droga, a koju vrstu, količinu i cijenu su prethodno dogovorili s kupcima. Drogu su, prema njihovim uputama, nabavljali i pojedini drugi osumnjičenici iz zločinačkog udruženja ili su je preuzimali, prevozili, skrivali, skladištili, pripremali za daljnju prodaju i isporučivali kupcima.

Pročitajte i ovo Ferdinand Slišurić, liječnik Kaznena prijava vozačici FOTO Kirurg za Dnevnik Nove TV otkriva u kojem su stanju žene koje su stradale u teškoj prometnoj nesreći

Policija je tijekom istrage pretražila domove i druge prostorije na više adresa na području Policijskih uprava zagrebačke, istarske, šibensko-kninske i primorsko-goranske.

Osumnjičenici su kriminalnim radnjama pribavili veliku protupravnu imovinsku korist, a koju su podijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkom udruženju.

Pročitajte i ovo Ilustracija moraju na hitan servis Skupa greška na benzinskoj postaji: Stotine vozača utočilo pogrešno gorivo, auti im se masovno počeli kvariti

USKOK javlja kako su nabavili najmanje 761,5 kilograma marihuane, 15 kilograma amfetamina, 9,1 kilogram kokaina i 3000 tableta droge MDMA, od čega su prodali najmanje 554 kilograma marihuane, osam kilograma kokaina, osam kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA. Tako su pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 592.994,65 eura.

Pročitajte i ovo Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 16 umjetnica najavila tužbu Pernar izazvao šokantni incident na Tihoj misi: "Moje grudi su moje grudi". Oglasio se na mrežama: "Ljevičarka je u panici"

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Aktualno FOTO Stavični prizori na mjestu sudara, vozač poginuo: "Izašao sam van, a ono kamion mi u kući!" Nesreća u Budančevici - 1 Nesreća u Budančevici - 1 Foto: Boris Kovacev/Cropix Nesreća u Budančevici - 4 Nesreća u Budančevici - 4 Foto: Boris Kovacev/Cropix Nesreća u Budančevici - 3 Nesreća u Budančevici - 3 Foto: Boris Kovacev/Cropix Nesreća u Budančevici - 2 Nesreća u Budančevici - 2 Foto: Boris Kovacev/Cropix +0 Nesreća u Budančevici - 5 Crna kronika FOTO Stavični prizori na mjestu sudara, vozač poginuo: "Izašao sam van, a ono kamion mi u kući!" 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene