Obavijesti Video Pretražite Navigacija
umjetnica najavila tužbu

Pernar izazvao šokantni incident na Tihoj misi: "Moje grudi su moje grudi". Oglasio se na mrežama: "Ljevičarka je u panici"

Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 16
Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 16 Goran Mehkek/Cropix
Aktualno Galerija Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 10 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 10 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 24 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 24 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 3 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 3 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 4 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 4 Foto: Goran Mehkek/Cropix +10 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 5 Galerija 1/15 >>
Kao i svake subote od početka okupljanja muškaraca koji na koljenima mole na glavnom zagrebačkom trgu, nasuprot njih stala je umjetnica Adijana Lekić-Fridrih koja svojom "Tihom misom" upozorava na na femicid i neravnopravnost žena u društvu. Ove subote na Trgu bana Jelačića pridružio im se i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar koji je izazvao incident.

Ivan Pernar umjetnici Arijani Lekić-Fridrih tijekom rukovanja savio je njezinu ruku i postavio ju na njene grudi.

"Na ovakvom skupu je to jedna zaista simbolična gesta koja nije benigna. Budući da ne znam radi li se o mentalno zdravoj osobi, neću pretjerano komentirati njegov istup. Moje grudi su moje grudi i moje tijelo je moje tijelo", rekla je Lekić-Fridrih koja je najavila pokretanje tužbe, prenosi Jutarnji.

Pročitajte i ovo Ilustracija neprilagođena brzina U strašnoj nesreći poginuo mladić: Automobil sletio u kanal i prevrnuo se na krov

Umjetnica je nasuprot moliteljima stajala tiha, bosa, sa krvavocrvenim stopalima koja su ostavila otiske na tlu. U rukama je držala buket crvenih ruža.

Pernar: Na prvokaciju sam odgovorio provokacijom

Ubrzo se na Facebooku oglasio i Pernar koji je pojasnio zašto je to napravio. 

"Ljevičarka je u panici, došla je da mi pruži ruku za koju nisam znao da je ofarbana u crvenu boju, budući da je ona prilikom rukovanja čvrsto stiskala moju ruku kako bi me zaprljala tom bojom, ja sam primio njenu ruku i tu prljavu ruku naslonio na njenu haljinu.

Nikakog napada, ozljede, vrijeđanja nije bilo s moje strane, samo sam na provokaciju odgovorio s provokacijom. Htjela je zaprljati mene s crvenom bojom, pa sam ja nju, s tom istom rukom i tom istom bojom. 
Uzvratio sam istom mjerom na njen incident", napisao je Pernar. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene