Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moraju na hitan servis

Skupa greška na benzinskoj postaji: Stotine vozača utočilo pogrešno gorivo, auti im se masovno počeli kvariti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Darko Tomas/Cropix
Na benzinskoj postaji u njemačkom Reichensachsenu u Hessenu greškom su zamijenjeni spremnici goriva za dizel i benzin te su stotine vozača u svoja vozila utočili pogrešna goriva. Greška je uočena tek nakon nekoliko dana.

Od početka tjedna vozači u Reichensachsenu imaju masovnih problema s kvarovima na motorima vozila jer je jedna benzinska postaja zamijenila spremnike za goriva Super E5 i dizel u ponedjeljak. Greška nije primijećena do srijede posljepodne.

Benzinska postaja priznala je grešku, no još nije poznato tko će nadoknaditi štetu vozačima koji su zbog kvara hitno morali odvesti vozila na servis.

Pročitajte i ovo Ilustracija Debeli Brijeg Teška nesreća u tunelu, vozi se obilazno: Sudarila se dva auta i kombi, dvije osobe ozlijeđene

"Na našu veliku žalost, nakon intenzivnog pregleda, moramo utvrditi kako je miješanje goriva na benzinskoj crpki u Reichensachsenu uzrokovano greškom dobavljača", potvrdili su iz Honsel Mineralölvertriebs-GmbH i Kaiser Energie GmbH njemačkim medijima, prenosi Fenix.

Razlog je zamjena grla za punjenje dizela ili super benzina, a ne može se isključiti ni ljudska greška.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene