Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na jedrilici

S gotovo tri tone kokaina pao 70-godišnji narkobos iz Srbije, stručnjak poručuje: "Čini mi se da je akcija prerano prekinuta"

Uhićen je narkobos koji je iz Brazila krijumčario kokain namijenjen, među ostalima, i Hrvatskoj. Ima 70 godina i pao je s tri tone kokaina.

Gotovo tri tone kokaina zaplijenjeno je na jedrilici koja je iz Južne Amerike trebala stići u Europu. Među španjolskom policijom bila su i dva srpska istražitelja, budući da je Srbija i pokrenula istragu. Pitanje je gdje bi i kod koga kokain završio.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu i tri županije Velika akcija USKOK-a i policije zbog droge, novi detalji: Među uhićenima je i suvlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba

"Nekada oni pretovar rade i distribuciju na različite zemlje na moru pa se dalje manjim brodovima distribuira, a nekada dođe u matičnu luku, što smo mi često vidjeli kod nas. Meni se čini da je akcija prerano prekinuta ili su oni imali dovoljno informacija pa su putem posebnih istražnih mjera i radnji tko treba to preuzeti ili su možda probijene mjere pa su ranije morali ići u realizaciju", poručio je Željko Cvrtila, kriminalist i stručnjak za sigurnost.

Organizator kriminalne mreže bio je 70-godišnji državljanin Srbije, a osim njega uhićeno je još pet njegovih bliskih suradnika. Četvorica, od ukupno šest uhićenih na teritoriju Srbije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova salva Milanović opleo i po Grliću Radmanu: "Zadatak mu je da bude Plenkovićevo kučence. Mozak mu ne može biti konzistentan dvije sekunde"

"Iza svakog tog čovjeka stoje dva, tri i žele zauzeti te pozicije tako da će oni vrlo brzo to nadomjestiti. Puno bi bilo bolje da se su vidjele te mreže po pojedinim gradovima, po državama, i da se uspjelo puno više te mreže srušiti. Moramo imati uhićenja, koja ja ne vidim ni kod nas, a bome ni u susjednim državama, da vidimo tko su glavni bosovi za pojedini grad, za pojedini kvart", objasnio je Cvrtila. 

Više pogledajte u videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene