Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu i tri županije

Velika akcija USKOK-a i policije zbog droge, novi detalji: Među uhićenima je i suvlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba

Započela je posljednja faza razbijanja zločinačkog udruženja povezanog s krijumčarenjem i preprodajom droge.

Na području tri priobalne županije i u Zagrebu u petak je uhićeno više pripadnika skupine osumnjičene za krijumčarenje i preprodaju droge, priopćili su policija i USKOK ne otkrivajući detalje akcije.

Prema neslužbenim informacijama među uhićenima je i suvlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba. Skupina osumnjičenika navodno je preprodala više stotina kilograma razne droge poput marihuane, kokaina, MDMA, amfetamina, ali u kojoj vrijednosti, još uvijek nije poznato, navodi N1

Protiv počinitelja ovih dana na Županijskom sudu u Zagrebu trebala je biti razmatrana još jedna optužnica. Radi se o podmetanju eksploziva i pripremanja napada na obitelj Tomislava Sučića. Zločinačka organizacija navodno je napad pripremala mjesecima, a motiv je bila osveta, nakon što su jednog od članova bande fizički napadali i ponižavali u zatvoru.

Policija je izvijestila da je u suradnji s USKOK-om jutros započela realizaciju zadnje faze ranijeg kriminalističkog istraživanja usmjerenog na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Na svečanoj prisezi Milanović bez dlake na jeziku: "HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor". Komentirao i Boyse u Grčkoj

Posljednjom fazom kriminalističkog istraživanja obuhvaćeno je 20 osoba, od kojih su neke ranije lišene slobode, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Dodaju da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih USKOK-u podnijeti kaznenu prijavu.

USKOK je izvijestio da se uhićenja i dokazne radnje provode na području Primorsko-goranske, Šibensko-kninske i Istarske županije te Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Ekipa emisije Provjereno Imaš problem - zovi Provjereno Najnagrađivanija redakcija se vraća na male ekrane, urednik otkrio: "Bili smo u zatvoru!"

"Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", izvijestilo je tužiteljstvo.

Zatraži li USKOK za neke od uhićenih određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene