Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Održana humanitarna utrka Terry Fox Run

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Jarunu poslijepodne je održana humanitarna utrka Terry Fox Run, čiji je prihod ove godine namijenjen nabavi opreme za liječenje djece s malignim oboljenjima Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Otvarajući utrku, ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić je zahvalio svim organizatorima i sudionicima, istaknuvši da Hrvatska i Zagreb tom utrkom po osmi puta pokazuju svoje srce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 30 godina utrke Terry Fox: Trčanjem, hodanjem i rolanjem protiv raka Slika nije dostupna Održan 'Terry Fox Run' na Jarunu

Kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Thomas Marr kazao je kako ljudi u Hrvatskoj velikodušno podupiru Terry Fox Run i kako će zajednički uspjeti pomoći hrvatskom zdravstvenom sustavu u liječenju djece koja boluju od raka.

Terry Fox Run svake se godine trči u cijelom svijetu u čast mladića Terrya Foxa, koji je oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao Maraton nade. 

Uspio je pretrčati pola Kanade no utrku nije uspio završiti jer mu se bolest vratila te je preminuo.

Na današnjoj utrci na Jarunu sudjelovali su brojni građani na razne načine - hodajući, trčeći, rolajući se ili vozeći bicikl. 

Osim zabavnog programa građani su mogli simboličnom donacijom pridonjeti prikupljanju novca na štandovima brojnih sponzora koji su prodavali svoje proizvode. 

Među ostalim mogli su se zasladiti kanadskim palačinkama, opustiti se uz masažu ili izmjeriti krvni tlak.

Organizatori utrke bili su Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding MPG d.o.o. te hotel The Regent Esplanade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene