Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Održan 'Terry Fox Run' na Jarunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobrotvorna akcija i utrka 'Terry Fox Run', namijenjena prikupljanju novca za istraživanje raka, održana je danas na Jarunu u Zagrebu. Više od 530 tisuća kuna prihoda od akcije bit će darovano Dječjem onkološkom odjelu Kliničke bolnice 'Sestara milosrdnica'.

'Terry Fox Run' održava se svake godine u cijelom svijetu u čast mladića Terryja Foxa koji je 1980. umro od raka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana humanitarna utrka 'Terry Fox Run 2008.' Slika nije dostupna Održana humanitarna utrka Terry Fox Run

Kad je ostao bez noge, Terry je, želeći prikupiti novac za liječenje, počeo utrku po Kanadi nazvavši je 'Maratonom nade'. Utrku je završio i u njegovu čast postala je tradicionalnom u kanadskim gradovima. U organizaciji kanadskih veleposlanstava održava se u još sedamdesetak zemalja.

Pokrovitelji jarunske utrke su supruga predsjednika Stjepana Mesića, Milka Mesić, i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić, a priredili su je, osim Kanadskog veleposlanstva, Hrvatska liga za borbu protiv raka, Uprava 'Jaruna' i hotel The Regent Esplanade Zagreb. 

Prije utrke, na kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi, održan je prigodni koncert u organizaciji Obiteljskog radia.

Na utrci 'Terry Fox Run' nazočne su bile i mnoge osobe iz javnoga i političkog života, od kojih su neki i sudjelovali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene