Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevjerojatan skandal

Obitelj koju su dva puta zvali da dođe po tijelo pokojnice: "Izvan sebe smo, molimo se da je to ona u grobnici. Prolazit ćemo opet agoniju"

Tomislav Šipušić - 1
Tomislav Šipušić - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tomislav Šipušić - 1 Tomislav Šipušić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tajana Ivanac Tajana Ivanac Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Šipušić - 2 Tomislav Šipušić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tajana Ivanac - 1 Galerija 1/4 >>
Nevjerojatna greška u zagrebačkoj bolnici Sveti Ivan jednoj je obitelji izazvala težak šok. Dva dana nakon što su pokopali svoju majku i baku, koja je umrla u toj bolnici, nazvali su ih i pozvali da dođu po tijelo. Pa se ispričali da su zvali krivi broj. No obitelj sada nema mira i pita se: "Koga smo pokopali?". Donosimo nastavak skandaloznog slučaja koji je eksluzivno donio Dnevnik Nove TV.

Obitelj iz Mraclina kraj Velike Gorice u srijedu je pokopala svoju 76-godišnju baku i majku koja je preminula u bolnici Sveti Ivan gdje je bila hospitalizirana 5. listopada. P

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

rvi poziv iz bolnice obitelj je dobila u ponedjeljak oko 7 sati kada su ih obavijestili da je 76-godišnjakinja preminula i da dođu po njezino tijelo. Obitelj koja je žalovala za svojom pokojnicom nije detaljno iščitavala dokumentaciju, a tijelo nisu mogli vidjeti odmah jer je gospođa bila COVID pozitivna.

"Vjerovali smo u sustav, u zdravstvo i u bolnicu", kaže gospođa Anita za DNEVNIK.hr te dodaje kako sada više nikome ne vjeruju.

Naime, osim što su ih dva puta zvali iz bolnice da dođu po tijelo, u dokumentaciji pacijentice, u koju redakcija ima uvid, navedena su dva različita datuma i vrijeme smrti. Na jednom dokumentu piše kako je preminula 25. 10. u 5 sati, a na drugom je datum smrti 26. 10. u 5:30. Da su datumi u dokumentaciji drugačiji primijetio je pogrebnik koji je nazvao obitelji i pitao koji datum žele da upiše, tu je krenula njihova drama. Za tu pogrešku bolnica se ispričala greškom u sustavu.

Zbog toga obitelj sumnja u sve pa i u to da su u srijedu pokopali svoju majku i baku. Ističu da ne žele nikome sankcije, i da su primili ispriku od bolnice, ali u njih se sad uvukao nemir i nepovjerenje. Preminula gospođa zarazila se koronavirusom u bolnici pa se obitelj pita i zašto je nisu premjestili u COVID bolnicu na liječenje.

"Samo želimo biti sigurni da smo pokopali pravu ženu. Nećemo biti mirni dok se to ne utvrdi. Tražili smo ekshumaciju", kazala nam je snaha preminule te dodala kako je cijela obitelj izrazito uznemirena. Nakon jučerašnjeg ponovnog poziva da dođu po tijelo, gospođa Anita i kći preminule otišle su u bolnicu gdje su ih odveli u mrtvačnicu kako bi se uvjerile u identitet pokojnice.

"Obitelj je izvan sebe. Molimo se da je to ona u grobnici. Prolazit ćemo opet agoniju. Jučer smo gledali mrtvo tijelo. Zar nije sramota da dolazimo gledati neko tijelo? Pokojnica je bila divna osoba, prosvjetni radnik. Nije to zaslužila", kaže nam potresena snaha.

Iz bolnice su nam jučer odgovorili kako je došlo do greške jer je "djelatnik nazvao krivi broj", na današnji upit redakcije DNEVNIK.hr-a o tome kako su na dokumentaciji zapisana dva različita datuma, kako je došlo do takve greške, znaju li tko je osoba koju su članice obitelji preminule došle pogledati u mrtvačnicu te što će biti s ekshumacijom odgovaraju:

"Psihijatrijska bolnica ''Sveti Ivan'' (u daljnjem tekstu Bolnica) sve svoje postupke i način rada provodi slijedom norme ISO 9001 : 2015 i po svim standardima kvalitete zdravstvene zaštite.

Bolnica je upoznata s navedenim slučajem.

Jučer u jutarnjim satima naš je djelatnik slučajno nazvao krivi telefonski broj, tijekom poziva odmah je uvidio svoju pogrešku i ispričao se nekoliko puta.

Nakon navedenog obitelj je došla u Bolnicu gdje ih je primio ravnatelj, sve u detalje objasnio, predao kopije potpune medicinske dokumentacije i još jednom se ispričao.

Obitelj pokojnice je bila u bolničkoj mrtvačnici gdje je upoznata s protokolom rada.

Tijekom dana još smo se jednom ispričali (i djelatnik i Bolnica) zato što je zabunom bio nazvan krivi broj.

Slijedom navedenog odgovor na Vaš upit je: o nikakvoj zamjeni identiteta nema riječi", odgovorio je ravnatelj bolnice Igor Filipčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene