Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Hrvatske vojske

Vojska slavi, državni vrh se mimoišao: Nije im prvi put

Aktualno Galerija Namjerno mimolaženje - 1 Namjerno mimolaženje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Namjerno mimolaženje - 2 Namjerno mimolaženje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Namjerno mimolaženje - 3 Namjerno mimolaženje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Namjerno mimolaženje - 4 Namjerno mimolaženje - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Namjerno mimolaženje - 5 Galerija 1/7 >>
Na proslavi Dana Hrvatske vojske su se predsjednici Vlade i Republike - mimoišli. Nije im prvi put. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Na Mirogoju uz šefa vojske - predsjednikov savjetnik, a uz premijera ministri. Odali su počast poginulim braniteljima.

Otišao je premijer Andrej Plenković i do Kranjčevičeve ulice kod spomen ploče gdje se vojska prije 32 godine prvi puta postrojila. Predsjednika Zorana Milanovića nije bilo.

Nije došao niti na svečanu akademiju. U njegovo ime i tu je stigao savjetnik Ivica Olujić. Po protokolu je planirano da govori - ali nije htio.

Lica bivših HDZ-ovih ministara obrane sjedila su u prvim redovima, ali ne i SDP-ova. Pozivnica je pozvana svima.

Pročitajte i ovo Antonija Trupinić, pilotkinja HRZ-a Za sve zainteresirane Hrvatska vojska slavi svoj dan: "Skoro više od pola svoga života sam u odori. Jako sam ponosna što sam pripadnica HV"

Predsjednik Vlade na pitanje je li danas jedan od onih dana kada bi trebali biti zajedno odgovorio je: "Mi smo tu. Gdje trebamo biti. Kao i inače. "

Jutarnji program je preskočio, ali nije Jarun. Vježbu je odgledao, a pored mikrofona samo prošao. Suradnje s vladom evidentno nema. Trpi li vojska?

"Nije dobro da se pojedina imena koja se u sustavu trebaju popuniti stoje više od godinu dana kod njega na stolu jer ih ne želi potpisati. Milanović kada je bio premijer imao je priliku učiniti za vojsku sve. Nije učinio ništa. Danas kada nema tu priliku zna sve što bi trebao“, kazao je ministar obrane Mario Banožić.

Pročitajte i ovo Svečana akademija u Domu Hrvatske vojske - 5 dodijeljene nagrade Svečana akademija u Domu Hrvatske vojske: "Nagrada je svakako dokaz da znam, hoću i mogu - još uvijek"

S ministrom Banožićem i na Jarunu se mimoišao, a rođendan vojske predsjednik je proslavio u petak.

"Zalagat ću se za razum, suradnju ali i skepsu kada su u pitanju velike riječi koje se tiču velikih stvari koji se tiču događaja kamo naš pogled ne doseže i gdje naše uho ne čuje“, kazao je tada predsjednik.

Ove riječi iz vlade nitko nije čuo jer tada na Pantovčaku nije bilo njih.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene