Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve zainteresirane

Hrvatska vojska slavi svoj dan: "Skoro više od pola svoga života sam u odori. Jako sam ponosna što sam pripadnica HV"

Aktualno Galerija Dan Hrvatske vojske - 2 Dan Hrvatske vojske - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dan Hrvatske vojske - 3 Dan Hrvatske vojske - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dan Hrvatske vojske - 4 Dan Hrvatske vojske - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dan Hrvatske vojske - 5 Dan Hrvatske vojske - 5 Foto: DNEVNIK.hr +5 Dan Hrvatske vojske - 1 Galerija 1/10 >>
Povodom Dana Hrvatske vojske zainteresirani građani na Jarunu mogu vidjeti dio njihove opreme, a i počastiti se grahom koji se dijelio.

Hrvatska vojska slavi svoj dan! Što sve imaju, s kakvom opremom i naoružanjem raspolažu, kako vježbaju - sve to izložili su na Jarunu zainteresiranim građanima.

"Prekrasno to izgleda, kako lete, blizu jedan drugog - a tako precizno i lijepo te figure koje izvode“, kazala je oduševljeno Dragica iz Zagreba.

Što sve može i s čim raspolaže cijeli dan pokazivala je vojska na Jarunu.

"Sretan sam jer sam doživio rat, a sad 25 godina dalje, koliko je naoružanja nastalo“, rekao je Franjo.

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska u centru Zagreba izvodi We Will Rock You kampanja WeAreNATO VIDEO Pogledajte flash mob pripadnika Počasno-zaštitne bojne u centru Zagreba na pjesmu "We Will Rock You"

Pohvalila se dronovima, oružjem, patrijama, ali i protuoklopnim sustavom Spajk.

"To je sustav koji služi za uništavanje borbenih vozila, tenkova, helikoptera, njegov domet je do četiri kilometra“, rekao je zapovjednik mehaniziranog voda u Tigrovima, poručnik Lovro Prelec.

Ipak, najviše su privukli djecu. Prilagođeni poligon bio je jedna od većih atrakcija, a nije manjkalo ni penjanja po tenkovima.

U sustavu se nadaju i da će neki od ove djece - postati dio hrvatske vojske.

"Tata mi je bio vojni policajac i zašto smo onak to me zanima, ja sam više taj borbeni stil i to mi je u genima“, kazala je Nera.

A stariji - oni dobro znaju da nema boljeg od vojničkog graha. Zlatko je kazao da je grah na Jarunu bolji nego na Maksimiru, a s njim se složila i Ana: "Ne da je dobar nego stvarno izvrstan! Ali zbilja, ne da fuliram!"

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović 32. obljetnica ustrojavanja Milanović u povodu Dana Oružanih snaga RH: "Zalažem se za razum i suradnju, ali i skepsu..."

S Jaruna uživo se javila reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Kazala je da je za kraj proslave započeo koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske. 

Do otprilike 20 sati predviđeno je da oružanje i sva oprema koju je Hrvatska vojska izložila bude prezentirano. 

Iako su svi bili impresionirani eksponatima, najviše se ipak svidio popodnevni letački program.

Pilotkinja HRZ-a Antonija Trupinić za ovaj se poziv odlučila prilikom posjete školi kada su je piloti an neki nači privukli da se time bavi. 

"Mi smo ovakvim danom htjeli napraviti upravo to. Bez obzira na popularnost društvenih mreža, smatramo da je druženje s našim mladima najbolji oblik privlaćenja", kazala je.

Dodala je da su posjetitelji bili jako zainteresirani za sve što su predstavljali, pogotovo mladi i posebno za letački program.

"Skoro više od pola svoga života sam u odori. Jako sam ponosna što sam pripadnica Hrvatske vojske, a posebno što sam pilotkinja HRZ-a", kazala je Trupinić za kraj.

Reporterka Petra Buljan razgovarala je i s jednim od rijetkih vojnika koji je dio života proveo i u američkim marincima.

Na pitanje može li hrvatska vojska parirati vojnicima, bojnik Robert Budimir Bekan odgovorio je: "Hrvatska kopnena vojska može, mora, hoće i želi. Iako je marinski korpus jedna poprilično velika organizacija u odnosu na HV, ali možemo stvarno biti ponosni na naše pripadnike koji nas predstavljaju."

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene