Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nekadašnji vicekancelar

Na gorućoj jahti kod Biograda bio i austrijski političar koji je Hrvatsku nazvao sranjem: "Crni dim dizao se iz strojarnice, probudili smo djecu..."

Požar brodice u Biogradu - 4
Požar brodice u Biogradu - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Austrijski političar Heinz-Christian Strache bio je na jahti na kojoj se jučer dogodio požar u blizini Biograda. Naime, on je 2019. godine snimljen kako ruskoj poduzetnici govori da ne ulaže u zemlje jugoistoka Europe pa je dodao da je Hrvatska s*anje.

Jučer se oko 10:30 sati kod Biograda na otprilike 100 metara od obale zapalila jahta. Brodicu je iznajmilo sedmero austrijskih državljana. Među njima je bio i austrijski političar i nekadašnji vicekancelar Heinz-Christian Strache, a to je i sam podijelio na Facebooku.

"Pozvan sam tri dana sa svojom djecom i još dvije obitelji (sedam osoba) na jahtu u Hrvatsku. Oko 9:45 sati ujutro dogodila se drama. Crni dim dizao se iz strojarnice 15 minuta prije nego što smo stigli u matičnu luku u Biograd.

Kapetan i posada odmah su vatrogasnim aparatima krenuli gasiti požar, probudili smo djecu i pozvali vatrogasce (nažalost, oni su do broda došli tek nakon dva sata, kada se više ništa nije moglo spasiti).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lakše ozlijeđen VIDEO Vukovarac s 2,43 promila sletio s ceste, pokosio zaštitnu ogradu i prometne znakove pa završio u obiteljskoj kući

Pročitajte i ovo Cijepljenje bez najave u Zagrebu - 2 U Hrvatskoj zaraženo 14 osoba Poznati termini cijepljenja bez najave u Zagrebu za sutra: Jedna županija dobila "Cjepka", COVID autobus kojim će građane cijepiti na kućnom pragu

Srećom, Slovenci i trojica Austrijanaca prolazili su pored nas te su nas i cijelu posadu prebacili na svoj brod. Nakon toga je naš brod potpuno zahvatila vatra te je eksplodirao.

Svi koji smo bili na jahti sretni smo što smo na vrijeme spašeni, što smo preživjeli šok bez posljedica i što nam je pomoglo toliko drugih turista", napisao je na Facebooku.

Podsjetimo, Strache je 2019. godine snimljen da svojoj ruskoj poduzetnici savjetuje da ne ulaže novac i države jugoistoka Europe. U razgovoru navodnu rusku poduzetnicu koja se predstavljala kao nećakinja jednog oligarha, odvratio od ulaganja u Hrvatsku i Srbiju.

"Hrvatska je jedno sranje, jedno sranje'', rekao je Strache.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene