Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok tehnički kvar

VIDEO Buktinja na moru: Zapalila se brodica kod Biograda, posada se uspjela spasiti - "Prva vatra je primijećena iz područja strojarnice"

Aktualno Galerija Požar brodice u Biogradu - 5 Požar brodice u Biogradu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Požar brodice u Biogradu - 1 Požar brodice u Biogradu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar brodice u Biogradu - 2 Požar brodice u Biogradu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar brodice u Biogradu - 3 Požar brodice u Biogradu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Požar brodice u Biogradu - 4 Galerija 1/10 >>
Nedaleko od Biograda na Moru oko 10:30 izbio je veliki požar na moru.

Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini Crvene luke, kod Biograda na Moru. Zapalila se brodica, a na teren su izašli tamošnji vatrogasci.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Brodicu su iznajmili austrijski državljani i u trenutku požara njih osmero je bilo na plovilu. Sve stvari, uključujući osobne dokumente, su im uništene. Požar je uspješno ugašen, a more nije onečišćeno gorivom iz brodice.

"Dobili smo informaciju da se na jahti nalazi osam osoba. Jahta je hrvatske državne pripadnosti, luke upisa Pula. Prva izjava koju nam je dao skiper upućuje na to da je uzrok ovog požara tehnički kvar na plovilu", kazao je lučki kapetan u Zadru Alen Rukavina.

"Prva vatra je primijećena iz područja strojarnice", dodao je Rukavina u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Marije Milas.

Kako nam je potvrdila zadarska policija, brodica se zapalila oko 10:15 na stotinjak metara od obale. U međuvremenu je doplutala do obale, a tu je priliku posada na brodu iskoristila da pobjegnu od vatre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene