Nedaleko od Biograda na Moru oko 10:30 izbio je veliki požar na moru.

Galerija


Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini Crvene luke, kod Biograda na Moru. Zapalila se brodica, a na teren su izašli tamošnji vatrogasci.

Vezani članci Požar na sukošanskoj rivi Drama na rivi u Sukošanu: Buknuo požar na plovilu i nastavio se širiti, vatrogascima u pomoć priskočili mještani Brod koji je izgorio u marini u Kaštelima - 4 Šokirani mještani o kataklizmičkim prizorima u marini: "Strašno! Pitali smo se hoće li nam krenuti prema kućama"

Brodicu su iznajmili austrijski državljani i u trenutku požara njih osmero je bilo na plovilu. Sve stvari, uključujući osobne dokumente, su im uništene. Požar je uspješno ugašen, a more nije onečišćeno gorivom iz brodice.

"Dobili smo informaciju da se na jahti nalazi osam osoba. Jahta je hrvatske državne pripadnosti, luke upisa Pula. Prva izjava koju nam je dao skiper upućuje na to da je uzrok ovog požara tehnički kvar na plovilu", kazao je lučki kapetan u Zadru Alen Rukavina.

"Prva vatra je primijećena iz područja strojarnice", dodao je Rukavina u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Marije Milas.

Kako nam je potvrdila zadarska policija, brodica se zapalila oko 10:15 na stotinjak metara od obale. U međuvremenu je doplutala do obale, a tu je priliku posada na brodu iskoristila da pobjegnu od vatre.