Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Makni se s ceste!"

Kamiondžija poludio na vozačicu, blicao joj i trubio. Ona mu pokazala srednji prst i onda je nastao kaos...

Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
Zbog incidenta koji se u srpnju dogodio na cesti kod Rakovice vozač kamiona (39) i vozačica osobnog automobila (38) završili su na sudu.

Vozač kamiona (39) iz Sesveta i vozačica osobnog automobila (38), koja inače živi u Grazu, završili su na sudu s policijskim prijavama zbog incidenta koji se u srpnju dogodio kod Rakovice na državnoj cesti DC1.

Prema presudi, kamiondžija je bio ljutit jer je žena, po njegovu mišljenju, vozila osobni automobil presporo, pa joj je blicao, trubio i palio duga svjetla te bio opasno blizu iza nje. Ona je bila toliko isprovocirana da je u jednom trenu otvorila prozor i pokazala mu srednji prst. To ga je razbjesnilo pa ju je prestigao i stao ispred nje, piše Danica.

Na javnom mjestu ponašao se na naročito drzak i nepristojan način tako što je glasno vikao i galamio na 38-godišnjakinju riječima: "Was ist das? Kakva je to kultura? Makni se s ceste!" Potom je i fizički nasrnuo na nju te je udario otvorenim dlanom ruke u predjelu lica", stoji u presudi.

Pročitajte i ovo Vozačka dozvola Gen2 - 2 Gen2 Počelo izdavanje nove vozačke dozvole: Pogledajte kako izgleda

Vozač kamiona branio se da je vozačica auta "nekontrolirano vozila, vrludala po cesti, non-stop pričala na telefon pa je kamionom vozio iza nje, trubio, palio i gasio duga svjetla, blicao da se urazumi i vozi normalno".

"Ali ona je otvorila prozor i pokazala mi srednji prst. Kad sam se zaustavio i pitao kakva je to kultura, bila je jako arogantna i derala se na mene, htjela me snimiti mobitelom. Pokušao sam joj uzeti taj mobitel, ali nisam uspio. Nije istina da sam je udario", branio se kamiondžija.

Tvrdi da se osjećala ugroženo

Vozačica je ispričala kako se vraćala s godišnjeg odmora s trogodišnjim djetetom i majkom. Tvrdi da je vozila po propisu te da se u jednom trenutku iza nje pojavio kamion i počeo s provokacijama. Navela je da se osjećala ugroženo i da se bojala da im se nešto ne dogodi i da je zato vozaču kamiona instinktivno pokazala srednji prst.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

"On nas je tada pretekao i stao preko cijele ulice, blokirao je promet u oba smjera. Derao se na mene, a ja sam ga snimala nadajući se da će ga to spriječiti da me ne napadne. No opalio mi je šamar i otišao. Sva u šoku nazvala sam policiju i pokazala im cijelu snimku", ispričala je 38-godišnjakinja.

Vozač kamiona proglašen je krivim i kažnjen je s 80 eura. Također, mora platiti još 30 eura prekršajnih troškova. Vozačica je oslobođena za pokazivanje srednjeg prsta.

Oboje se mogu žaliti na presudu s obzirom na to da je ona nepravomoćna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene