Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prenoćištu za beskućnike

Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo"

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 1 Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 3 Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 4 Galerija 1/4 >>
37-godišnjakinja je u prostoru kuhinje u prenoćištu za beskućnike u Varaždinu nožem ozlijedila tri osobe. Detalje o ovom događaju donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Stravičan događaj u utorak ujutro u prenoćištu za beskućnike u Varaždinu.
37-godišnja žena u kuhinji je nožem izbola tri osobe. Iz Varaždina se uživo javio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. Razgovarao je s voditeljem Udruge Novi Put Nikolom Dugandžićem koji smatra da ne postoji motiv ovog događaja. 

"Uopće ne postoji motiv, tijekom jutra korisnici su kitili bor, pripremali darove i u jednom trenutku korisnica je ustala i napravila taj incident. Bila je u dva navrata ovdje", rekao je. Na pitanje kako je to moguće što se dogodilo, voditelj Udruge je rekao da je korisnica psihički bolesna osoba.

"Ona je psihički bolesna osoba. Centar za socijalnu skrb je pokrenuo postupak za oduzimanje poslovne sposobnosti, ali mi svi znamo koliko to dugo traje. U tom momentu nije mogla biti smještena na neko drugo mjesto jer su ustanove prekapacitirane", rekao je Nikola Dugandžić.

Pročitajte i ovo Prosvjed opozicijske koalicije Srbija protiv nasilja Traže ponovne izbore Oporba u Srbiji ne odustaje: Pozivaju na novi prosvjed zbog izbornih nepravilnosti

Kaže kako do sada nisu imali problema s ovom korisnicom."Osoba nije bila komunikativna, nije se ni s kim družila, nije bila najrevnija u poštivanju kućnog reda, ali nismo imali nikakvih problema. Je li se nešto njoj u gradu dogodilo ili je riječ o ovom predblagdanskom vremenu, to ne znamo."

Ovaj događaj komentirao je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

"Mi financiramo ovo sklonište za beskućnike. Naša Petra, socijalna radnica je na svu sreću dobro, isto kao Marijan i Mirko koji su zadobili ozbiljnije ozljede, ali su operirani. Smatram da je u ovoj državi ponovno sustav zakazao. Kao što je rekao Nikola, oduzimanje poslovne sposobnosti za starije osobe koje imaju imovinu, lako se provodi, no nažalost, tamo gdje se treba oduzeti poslovna sposobnost, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo.

Radi se o 37-godišnjoj osobi koja je fakultetski obrazovana, ali očito je imala određenih psihičkih problema", rekao je gradonačelnik Varaždina.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene