Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reptil tuatara

VIDEO: U 111 godini postao otac i još se pari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preživio je rak, nadživio većinu vrsta i postao je otac u 111 godini života, a vjeruje se da će se pariti opet. Henry, reptil tuatara s Novog Zelanda i njegova 'djevojka', 80-godišnja Mildres, ponosni su roditelji 11 mladunaca.

Tuatara sliči gušterima i jedna su od najugroženijih životinjskih vrsta od 1985. godine. Žive dugo, u prosjeku 100 godina, a pare se do šezdesete godine, barem dok Henry i Mildred nisu pokazali drugačije. U ožujku prošle godine, veterinari su Henryju otklonili bolan tumor zbog kojeg je postao agresivan i morao je živjeti u izolaciji. Njegov je libido nakon operacije 'procvao' kao i njegova popularnost među ženkama. 'Sva agresivnost je potpuno nestala, a on pokazuje interes prema svim ženkama svoje vrste', rekla je veterinarka Lindsay Hazley. Čuvari su zadivljeni, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdano upozorenje na tsunami Novi Zeland pogodio potres 6,6 po Richteru Slika nije dostupna Nije praznovjerje Ptičji izmet mu stvarno donio sreću

'Otpisala sam ga prije 15 ili 20 godina, misleći da će biti potpuno beskoristan', dodala je Hazely. Tauture obično nemaju aktivnu ulogu u životu svog potomstva, obično ih doživljavaju kao finu hranu. 'Oni se kreću, oni su hrana... bili bi im dobar ručak', rekla je Hazely te dodala kako Henry živi s još tri tauture u harmoniji i postoji nada da će se ove godine pariti s još jednom ženkom: Lucy.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene