Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dekodiranje signala iz mozga

Pronađen način 'čitanja' misli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naše se misli mogu promatrati jednako kao i bilo koja druga ljudska funkcija, tvrde američki znanstvenici, koji mogu dekodirati riječi iz signala koje šalje mozak.

Volonterima su na glavu priključili senzore i postavili ih da čitaju riječi poput 'da', 'ne', 'gladan' itd. Za to vrijeme snimali su signale koje je slao mozak. Nakon određenog perioda, uspjeli su spojiti signale s riječima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na biološkoj razini Evo što ČITANJE radi vašem MOZGU Slika nije dostupna Spasila ga tehnologija Nakon 20 godina progovorio uz pomoć iPada!

Rezultati ovih istraživanja jednog bi dana trebali poslužiti u komunikaciji s paraliziranim pacijentima, kao i onima čiji je mozak oštećen. No, postoji mogućnost da bi, ako završi u krivim rukama, tehnologija mogla biti zloupotrebljena.

>> Mozak 'predviđa' ono što oči vide

Mnogi poslodavci kod zaposlenika provjeravaju ovisnost o alkoholu ili drogi, a sada bi se mogli odlučiti i na provjeru 'vjernosti' tvrtki, piše Daily Mail. Eksperiment iz Utaha dobro bi došao i supružnicima koji sumnjaju u vjernost partnera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene