Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Igre će na Googleu+ imati vlastiti kanal i podaci o njima neće se miješati u stream na kojem pratimo druge korisnike iz krugova


Korisnici Googleove društvene mreže napokon će moći uživati i u igrama poput Angry Birdsa te njegovih više od 25 milijuna korisnika sada imaju razlog više da provode dodatno vrijeme na Googleu+, umjesto na Facebooku.

Vezani članci Slika nije dostupna ‘Ova mi je igra uništila život’: Jeste li se i vi navukli na Flappy Bird? Slika nije dostupna Tajne službe špijunirale građane preko Angry Birdsa!

Ova je vijest objavljena na službenom Googleovom blogu, uz napomenu da neće svi korisnici odjednom dobiti ovu opciju, već će ona svima postati dostupna tijekom vremena. Igre će na Googleu+ dobiti poseban prostor pri vrhu stranice – pored postojeće četiri kategorije (Početna stranica, Fotografije, Profil, Krugovi), dok će se u lijevom dijelu stranice prikazivati dostupne igre.

Srećom – za razliku od Facebooka, ne moramo se bojati da će nam u budućnosti Google+ stream biti zatrpan informacijama naših prijatelja o statusu i njihovom napretku u igrama, već će se informacije pojavljivati samo u prostoru posvećenom igrama, a korisnici će sami kontrolirati s kim će dijeliti informacije o igrama, odnosno kako je to rekao Vic Gundotra iz Googlea – 'igre će biti tu kada želite i nestat će kada vam ne budu trebale'.

Na ovaj način Google će korisnike koji vole igre zadržati na svojoj stranici, dok će one koji njegovu društvenu mrežu koriste samo za komunikaciju i dijeljenje informacija s prijateljima poštedjeti gnjavaže o nebitnim informacijama s virtualnih farmi.

Na početku će korisnicima biti dostupno ukupno 16 igara – uz nezaobilazne i već spomenute Angry Birdse, tu su još i Zombie Lane, Bejeweld Blitz, Sudoku, Crime City, Edge World, Zynga Poker i druge. U Googleu su obećali da će igre svima postati dostupne 'uskoro' tako da ćemo morati sačekati još neko vrijeme dok na Google+ stranici ne vidimo novu oznaku za igre.

Ova nova opcija na Googleovoj društvenoj mreži neće pokrenuti masivnu migraciju s Facebooka na Google+, no sigurno je da će brojni ljubitelji online igara koji su se do sada odbijali pridružiti ovoj društvenoj mreži, sada imati razlog više barem da probaju Google+.