Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregazilo ih vrijeme...

Koje gadgete treba baciti, a koje ne?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svakodnevnoj poplavi raznih gadgeta postavlja se pitanje koji nam zapravo trebaju i vrijedni su posjedovanja, a koji nam samo zauzimaju dragocjeni prostor.

Na prvom mjestu je zasigurno stolno računalo. Riješite ga se. Ukoliko niste zadrti 'gamer' ili grafičar, laptop ima sve što vam zapravo treba. Isto tako, ako se ponekad zaželite većeg ekrana, možete i laptop spojiti na veći ekran i tipkovnicu. No, gadget koji nam dobro dođe i koji je zaista koristan jest kućni brzi internet. Dilema se javlja kod kabelske televizije koja dobro dođe ljubiteljima sporta, no zapitajte se je li vrijedno plaćati skupu kabelsku ako ponekad pogledate neki film ili show. Posebice ako istu stvar možete pogledati pomoću internet veze i upisivanjem na servise kao što su Netflix, Hulu Plus i Amazon Instant video koji su povoljniji od kabelske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bijesna putnica Zbog kašnjenja autobusa otela ključeve od vozača i otišla taksijem Slika nije dostupna Pala na stablo Drama u Beogradu: Muž i sin bacili je kroz prozor

>> FOTO: Odjeća za gadget freakove

Kraj fotoaparata i kamera

Jedna stvar je sigurna, vrijeme je definitivno pregazilo i fotoaparate i kamere. Zamijenili su ih 'pametni' telefoni koji su dosta manji i uvijek su uz vas. Sve je manja potreba i za USB priključcima jer za prijenos podataka više nije potreban hardver, a redovito se izgubi ili slomi. Jednostavnije se ulogirati na servis koji stvara privatne foldere ili pak sami sebi pošaljite podatke e-poštom i pohranite ih u draftove.

Također, ukoliko posjedujete smartphone ne treba vam Digital Music Player jer ih kvalitetni mobiteli mogu potpuno zamijeniti. Osim kad vježbate kada je puno praktičniji lakši i-Pod Shuffle. No, ni za živu glavu nemojte bacati budilicu. Iako vas smartphone može probuditi uz lagano pojačavanje vaše omiljene pjesme usput vam predstavljajući vremensku prognozu, s tehnikom se ipak nikad ne zna. Pogotovo kod mijenjanja vremena po godišnjim dobima kada je prije nekoliko dana iPhone zakazao pa su mnogi zakasnili na posao.

>> VIDEO: Sat za računanje izgubljenog vremena

>> iPhone kriv za masovno kašnjenje na posao

Knjige su in, knjižnice također!

Jedan jedini gadget koji prkosi vremenu su zasigurno knjige. Njih definitivno treba zadržati, a prednosti su im velike. Visoka rezolucija, dugotrajnost, ako se smoči neće se pokvariti, 'baterija' im traje dovijeka i ukoliko ih izgubite nećete se uzrujati. Čak ih možete i posuđivati na mjestima koji se zovu knjižnice. Čista egzotika.

No, u jednom području digitalno definitivno pobjeđuje tiskane medije, a riječ je o kuharicama. 'Martha Stewart pravi kolače' aplikacija je koja na iPadu stoji pet dolara. Možete si e-poštom poslati sastojke koje treba kupiti za svako jelo, a također, svaki recept dolazi sa slikom što si većina tiskanih kuharica ne može priuštiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene